Växthusbygge

Växthusbygge

8 maj, 2022 Av Av helenasahlqvist

Eftersom det inte blev Långloppspremiär för mig i helgen så har jag fördrivit tiden med annat. Är superförkyld, men det hindrar ju inte att göra lite annat. I fredags började jag förbereda för att bygga växthus istället. Hade redan bestämt plats, så det var bara att börja bygga upp en ram som huset ska stå på.

Att få till den första ramen tog nästan hela eftermiddagen. Allt ska vara i våg och i vinkel. Igår fortsatte jag med resten av ramen runt trädgårdslandet. Blev riktigt bra och jag ser fram mot att växthuset blir klart så jag kan börja odla.

Efter lunch fick jag hjälp av Lina och vi började montera huset. Hade tänkt att vi skulle bli klara på eftermiddagen. Att montera saker från byggsats tar dock längre tid än man tror. Speciellt med en förkylningshjärna och en ond rygg. Jag kunde inte tänka och ritningen var svår att följa. Att sen jobba med tre material som verkar ovilliga att samarbeta prövade tålamodet rejält. Måste bara säga att silikonspray gör susen i de lägena. 

Vi hann i alla fall få upp alla sidorna. Idag ska en gavelspets upp och så taket. Efter det en dörr och så är huset klar. Förväntar mig ändå att det ska ta några timmar. Förhoppningsvis är taket uppe till lunch, sen ska bara dörren dit. Det finns hopp för att jag ska hinna plantera in jordgubbsplantor där under dagen.

Förkylningen börjar sakta avta tror jag. Ryggen är ok än så länge. Den mådde nog bra av en dag med jobb igår. Om två veckor är det långlopp igen. Så jag hoppas jag kan cykla lite i mitten av kommande vecka.