Runt tippen

Runt tippen

29 april, 2022 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det bara en kort cykeltur runt stadens soptipp. Tog grusvägen mot Högåsen och vände in mot tippen via skidspåret en bit mot Botorp. Cyklade där några gånger förra året, i början på sommaren, sen glömdes det bort. Skidspåret vet jag inte när det är använt senast, men säkert inte sedan början av 90-talet. En lång bit av det är tyvärr sönderkört av skogsmaskin.

Det var en fyrhjuling, eller flera, som kört innan mig. Kanske när det fortfarande var snö och tjäle ute. Det var inte sönderkört, utan det syntes bara märken i marken efter det. Vid den sönderkörda biten hade den tagit en annan väg än mig. Jag fick gå en bit, så nästa gång håller jag mig nog till fyrhjulingens rutt. 

Där skidspåret kom fram till en vändplan skulle jag utforska ett gammalt trakrorspår. En bit av det kollade vi av förra året, men vi visste inte vart det skulle kunna ta vägen, så vi vände. Senare under sommaren hittade vi stigar från andra hållet på berget, så jag tänkte helt enkelt ta reda på om det gick att få ihop dom. 

Det var lite bökigt på vissa ställen, men det såg nästan ut som stig på många håll där jag tog mig fram. Till min glädje gick jag rakt på stigen från andra hållet och kunde rulla nerför berget. Det kan bli en riktigt bra slinga, med några mer eller mindre svåra utmaningar. Det är ju bara kul. Dessutom blir det ett naturligt och bra sätt att knyta ihop stigar som finns vid Smedstorp med Lunedsleden och stigarna i Gottebol. 

Nu blir det några timmars jobb, sen ska jag skyffla av ett lass med grus som Micke ev ska hämta efter jobbet.