Några dagar i Sälen

Några dagar i Sälen

29 januari, 2022 Av Av helenasahlqvist

I tisdags, efter jobb och skola, åkte vi till Sälen. Hade planerat att vara där fram till söndagen. 

I onsdags fick vi en fin dag i slalombackarna. Strålande sol, men en del vind fast inte så kallt. Januari kan ju vara jättekall så det var ju tur.

I torsdags åkte vi lite mer. Emil var med oss på förmiddagen och Lina på eftermiddagen. Hon fick tyvärr ont i ett knä direkt, så det var tråkigt. Vi försökte tejpa det, men utan bra resultat. 

Vi hade köpt liftkort för två dagar, ifall någon skulle bli sjuk. Istället för att köpa fler dagar bestämde vi att vi skulle åka hem på fredagen. Det är ju inte kul att vara på en skidort, när man älskar att åka skidor och man inte kan. Så för Linas skull och för vädrets skull kan man säga tog vi det beslutet.

Vaknade fredag morgon till strålande sol. Tog med Emil ut för att åka längdskidor och möttes av riktigt fina spår vid Gubbmyren. Åkte femkilometers slingan där som både gick i skog och på myr. På myren hade det drivit igen på en del ställen, men det gjorde inte så mycket.

Åkte till stugan för lite lunch och tillbaka till Gubbmyren för att hälsa på Patrik och Ulrika som bygger en stuga där. Patrik och Ulrika känner vi sedan åren i Säfsen där vi campade ihop och umgicks en del. De var även med oss till Danmark för många år sedan. 

Vi han med en kort fika där innan vi åkte för att packa. Lina ville hinna till Vansbro och Lyko innan de stängde kl 18. Vi var där med en kvart till godo, så det blev en intensiv dag. 

Nu får vi se vad som väntar i helgen. Ska bli regn idag och sen snudd på storm, så kanske blir en lugn helg.