En lugn vecka till

17 januari, 2022 Av Av helenasahlqvist

Måndag igen och veckorna bara försvinner, så även helgerna. Just nu gör vi inte mycket annat än att jobba känns det som. Hela förra veckan jobbade jag hemifrån och den här veckan håller jag mig nog borta från stan också. Ska bara in en kortis imorgon för att få min tredje dos vaccin. Hade egentligen en tid idag, men bokade om till imorgon pga ett möte jag inte vill missa imorgon. Somliga blir riktigt dåliga av tredje dosen, så då är det bättre att vänta en dag. Micke får dessutom sin tredje idag, så är ju skönt om inte båda blir däckade samtidigt.

Träningsmässigt kommer januari bli en något sämre månad. Hittills är jag uppe i runt 5-6 timmar när halva månaden gått. Jag brukar komma över 24 timmar på en hel månad, så det är rätt mycket lägre än genomsnittet. Det finns ju dock anledningar till det. Dryga veckan med förkylning. Utöver det förhållanden som gör det svårt att ex cykla vilket är antingen iskallt, eller för mycket snö eller busväder i allmänhet. I lördags var det utöver det en tripp till Sunne som gick före träning. Lina hade match där på eftermiddagen och samling kl 14.

Igår blev det ändå en timma i skogen för att känna lite på kroppen efter förkylning. Kändes helt ok, men jag tog det lugnt. Blev även en promenad på eftermiddagen med Micke och Emil i skogen. Så visst lite rörelsen blir det. Tog lunchpromenader varje dag förra veckan när jag var hemma. Men de räknas liksom inte, blir bara bonus.

Den här veckan blir nog också lugn. Kan hända att jag flexar ut idag och cyklar en timma innan det blir för mörkt. Imorgon är det ju vaccination, så det medför två träningsfria dygn. Skönt att det fortfarande är några månader kvar till maj och starten av Långloppscupen. Blir till att öka mängden ordentligt i mars och april. Ska bli riktigt kul i alla fall. Framför allt att se om jag gillar det. Kanske bara blir ett lopp, vem vet.