Råmossen och sliten kropp

Råmossen och sliten kropp

2 maj, 2021 Av Av helenasahlqvist

Efter Bergslagsleden har kroppen varit riktigt sliten. Är trött, näsan är lite smårinnig, men känner mig inte förkyld. Kom på att det nog brukar vara så den här tiden på året. 

Så i förrgår började jag med allergimedicin. Det har jag gjort de senaste åren, men tänkt att det varit ren inbillning. Igår gar kroppen piggare och idag känner jag mig i princip som vanligt. 

I fredags flexade jag ut vid lunch och vi åkte till Villingsberg för att ta en lättare vandringstur i Råmossens naturreservat. För att komma dit tar man bilen förbi campingen i Villingsberg, om man kommer norrifrån vill säga. Sen svänger man höger/väster in på Övägen. Några hundra meter in på vägen finns en skylt som pekar vänster/sydöst in till en parkering. På skylten står det ”Naturreservat”.

Vi parkerade och började gå. Första biten är en tur-och-retur led. Efter några hundra meter kommer man fram till en rundslinga. Vi valde att gå medsols. 

Det var riktigt fint art gå där. Skogen var gammal, men det låg nedfallna träd lite överallt. Vid några ställen fick man kliva över dem, men många var avsågade. Vissa bitar är rätt sönderkörda av Enduromotorcyklar. Det hör tyvärr till vanligheten häromkring. 

Ska man cykla är drog nog mest lämpligt att göra det motsols. Vissa partier var rätt branta uppför från det hållet vi gick. Det finns inget förbud, idag i alla fall, i reservatsbeslutet mot att cykla. Det brukar anges tydligt om så är fallet. 

Värt ett besök är det hursomhelst och längden på turen vi gick blev 3,5 km från parkeringen. 

Igår pysslade vi hemma. Micke servade famgaffeln till den cykeln Emil har. Jag bakade, krattade upp pinnar och kvistar på tomten samt satte potatis och lite dillfröer. 

På eftermiddagen tog vi en cykeltur i närområdet. Massor av fin stig som vår granne har letat fram. Han är en mästare på det. 

Om en stund ska jag cykla in till stan och möta upp ett gäng tjejer. Ska bli kul att cykla lite stig i Trindtorp. Ska börja med att leka lite i Harengropen innan samling. 

Ha en fin söndag!