Vårträning

Vårträning

5 april, 2021 Av Av helenasahlqvist

Nu börjar det verkligen bli dags att dra igång cykelträningen på allvar. Min förhoppning är att Cykelvasan ska gå att genomföra som vanligt. Då vill jag vara i toppform. Hade tänkt åka delar av Långloppscupen också, men där ser det inte lika hoppfullt ut. 

Igår blev det en lugn tur på stigar runt Lunedsleden. Micke och jag mötte upp Lilja där leden startar inne i stan. Nästan direkt vek vi av från den och åkte mot endurobanan. Tog banan en bit och anslöt till leden igen. Efter Gottebol tog vi en ny loop bort från leden innan vi tog den längsta av ledens spångar mot Vinklyckan. 

Vid Vinklyckan vek vi åter av från leden och cyklade på höjden bredvid Björktjärn innan vi vände mot Pottermyren och var tillbaka på Lunedsleden. Följde leden till Kalle på Höjda där vi gjorde en sista loop uppför Falbergshöjden innan vi åkte utför på leden till Paddtjärn. Där vände Micke och jag hem. 

Ibland blir det inte så långa turer mätt i kilometer, men timmarna rullar på. Dryga två timmar var vi borta.

Eftermiddagen ägnades åt cykelmek. Min dropperknapp slutade funka vid Pottermyren och bakdämparen var inte bra sedan innan. Droppervajern hade lossnat från själva sadelstolpen, så den fick jag fästa på nytt. Sen räckte det med lite vajerjustering på bakdämparen. 

Idag blir det storhandling på förmiddagen. Har precis slutat snöa, så jag hoppas snön försvunnit till lunch. Då får det bli ett distanspass på väg innan vi fixar lite Påskmiddag. Har en laxsida som ligger i salt som ska rökas också.