Toppturer

Toppturer

2 april, 2021 Av Av helenasahlqvist

Dagarna rullar på här i fjällen. I onsdags anslöt Elisabeth till Mias stuga, så vi är några Karlskogingar här ändå. Lite märkligt att de man i vanliga fall tränar med hemma är här där vi har semester. 

Micke hittade en lång backe häromdagen från toppen. Det var en transportled till stugorna på andra sidan fjället. Den lutade svagt neråt, med ett par korta backar uppför, och kom ut i en grön backe en bit ner på fjället. Utsikten var magisk uppe på toppen. Såg backarna vid Björnrike, Vemdalen, en bit norrut. 

På onsdagkvällen drog jag med mig Mia på leden och hon fick några fina bilder. Solen var påväg att gå ner och ljuset var helt fantastiskt. Hon gillade backen, lika försiktig som mig är hon och vill ha fint flow utför. Jag konstaterade att jag har glömt hur man åker skidor. Får inte riktigt till det i de brantare backarna.

Igår ville jag testa längdskidspåren vid spårcentralen nedanför liftarna. Elisabeth hängde med och vi fick en riktigt tuff tur. Jag hade kollat på kartor över längdspåren innan och förväntade mig ett fint spår genom skogen längs med fjällsluttningen. Vi började åka och det gick uppför. Vid sidan av spåret var det hårt och isigt. Åkte lite till och det fortsatte uppför. Kom någon liten backe utför och skidorna högg tag i underlaget. 

Vi konstaterade att det skulle bli med livet som insats att ta sig tillbaka till utgångspunkten. Jag ringde Micke och hörde om han kunde hämta oss på parkeringen uppe på fjället istället. Det gick bra, så vi valde leden som gick upp till Höglandet. Väl där mötte vi Mia med dotter som kört Pilgrimsloppet. Drygt fyra timmar hade de varit ute för att komma upp i de 27 km som loppet är. Riktigt bra jobbat. 

Elisabeths och min topptur på dryga 6 km hade tagit oss närmre timmen. En riktig pärs med en kropp som redan innan var trött av all skidåkning. 

1,5 dag kvar här nu. Tänkte att vi åker skidor lördag förmiddag och sen åker hem efter lunch. Då missar vi förhoppningsvis Påsktrafiken på söndag. Vi ska dessutom vara ur stugan innan nio. Då är det bättre att ta resan på kvällen och få en heldag hemma på söndag.