Morgon i fjällen

Morgon i fjällen

29 mars, 2021 Av Av helenasahlqvist

Efter lång väntan (bokade i början av september) vaknar vi upp i Lofsdalen i södra Härjedalen. Ska bli skönt med en veckas semester. Det har gått i ett sedan jul och det är dags att varva ner lite. Dessutom har smittspridningen ökat katastrofalt i Karlskoga, så en vecka i eget sällskap passar fint nu. 

Bilresan gick bra igår. Hamnade i en lång bilkö mellan Filipstad och Lesjöfors. Stannade för att kissa och sen åkte vi i princip själva. Det stod bilar på nästan varje ställe efter vägen det kan stå bilar på med resenärer som rastade. Tror faktiskt många följde råden om att ta sig smittsäkert från hem till fjäll. 

Vi stannade i Mora för att fixa det sista i utrustning till barnen. Ett snabbt stopp på Stadium Outlet. Där var knappt några kunder, så det gick snabbt och smidigt. 

Mellan Orsa och Sveg regnade det och tidvis var det snöblandat. Fick rapport från våra bekanta att i Sveg sken solen. Otroligt tyckte vi, men ju närmre Sveg vi kom, ju bättre blev vädret. 

Fikade en bit före Linsell och sen hade vi bara en kort bit kvar. Fjällen började torna upp sig framför oss. Det är något speciellt med fjäll ändå. De lockar på något vis. 

Utsikten från vår lägenhet är helt ok. Åt söder ser vi fjäll, åt norr de brantaste slalombackarna och toppen på berget. Idag ska vi åka slalom och kanske blir det även en tur i längdspåren. Det är ljust till bortåt åtta, så vi kommer hinna det vi vill.