Det blev vinter

Det blev vinter

12 januari, 2021 Av Av helenasahlqvist

I helgen kom vintern till vår del av landet. I två dagar har det snöat med varierad intensitet. Igår kom det riktigt mycket snö och det var svårt att köra från jobbet. Efter det kom regnet och nu är det runt sju minusgrader ute.

I lördags hade det bara kommit lite snö på marken. Micke och jag cyklade lite på Lunedsleden och snurrade runt på stigar vid höjderna i Äspedalen. Hittade mycket roligt att cykla på. Kommer bli bra inför kommande säsong, då det är riktigt brant där vi cyklade. Blir bra träning både uppför och nedför.

I söndags undrade Lindbergs om vi ville följa med till Gryten vid Degerfors och gå runt den lilla sjön. Efter kort överläggande och lite omjustering i vintersportschemat så tackade vi ja.

Möttes på parkeringen och pulsade iväg i snön. Var faktiskt inte de första som gick, så det gick rätt bra. Det var vindstilla och snöade lätt innan snön upphörde helt. Vi fikade när vi gått halvvägs och njöt av att bara vara ute. Jag tror till och med att Emil, som inte varit ute på över en vecka, njöt av att ta en promenad i snön.

När det blivit mörkt fick jag för mig att jag ville cykla. Hade haft funderingar på att cykla in till stan och cykla lite på cykelbanorna där. De ska ju vara plogade tidigt. Valde ändå att cykla mot Stonehill, uppför backen där och vända hem igen. Det var bitvis plogat, bitvis oplogat och sista biten upp mot Stonehill var halva vägbanan plogad. Inte det lättaste föret att cykla i.

Nu får vi se när det blir cykling framöver. Ska ju bli så himla kallt och dessutom har det kommit mycket snö. Är det kallt är det skönast att cykla i skogen, där det är jobbigare och går lite saktare. Det är dock svårt när det är så mycket snö.