Vilket år!

Vilket år!

31 december, 2020 Av Av helenasahlqvist

Vilket år det blev. 2020 är snart slut och jag kan sammanfatta ett fantastiskt år som gått. Ett år som började med studieledighet och nya möjligheter. Nytt jobb och en examen i ekonomi. 

Som jag har kämpat och haft ångest för mina studier. Lagt ner och kommit igen. När jag väl tog tag i det så visade det sig att struktur var nyckeln. Aldrig förr har jag utfört något med samma struktur som just studierna i våras. Tre ämnen som skulle samsas om tiden, viken jag la schema för. Höll mig till schemat och betade av tenta för tenta. 

Kvällsstudier i engelska kan ha varit den roligaste kursen jag läst. Lärde mig otroligt mycket på det. Samtalet med min kurskamrat från Wuhan i Kina är nog det som var mest givande. Att jämföra livet i Sverige mot livet i Kina. Två så olika världar. 

Nytt jobb i mars, en projektanställning under året, som förlängts 2021. Som Upphandlare inom det offentliga har jag lärt mig massor. Enheten jag arbetar på trivs jag dessutom jättebra på. Jag vill inte lämna den än på länge och hoppas få stanna även efter 2021. 

Träningen då? Jo, träningsåret 2020 har varit det bästa någonsin. Över 400 nedlagda timmar på diverse aktiviteter. Tyvärr ingen längdskidåkning, men destomer av annat. Cykling, löpning och rullskidor är de dominerade aktiviteterna. 

Har hunnit med många långpass. Flera av dem tillsammans med Jessica. Vi har cyklat i Fasaskogen, Kjells-Tur, runt Lersjön och avslutade med en sjumilstur via Kedjeåsen. 

Cyklade ensam längs Göta Kanal under en rekordvarm midsommarhelg. Cyklade även en del av Kalmarsundsleden under semestern. 

Tränade för en Cykelvasa som aldrig blev av, men fick en fantastisk upplevelse under Hemmavasan. 94 tillryggalagda km på rekordtid. Är extremt tacksam för Jessica, Stefan och Mickes insats under de knappa fyra timmar den tog. De är så otroligt starka.

Nog för att hösten kantades av viss oro när viruset slog till och gjorde mig liggandes i nästan en månad. Men jag har kommit tillbaka. Jag börjar nå formen jag hade innan, sakta och säkert, utan att pressa eller stressa fram något. 

Nu ska jag träna på under 2021, hoppas få köra något lopp under året, sen ska jag köra Långloppscupen 2022.