På banan igen

6 december, 2020 Av Av helenasahlqvist

I helgen har jag cyklat, på riktigt. Började igår med att ta en liten lugn tur på grusvägarna i närområdet. Kollade av vägarna runt Högeberg och Högåsen. Var tyvärr många jägare i skogen, så jag kunde inte åka på all ställen jag tänkt. Det kändes bra att trampa lite lugnt på vägarna. Blev även en snurr i skogen, där jag ville se vart en körväg tog vägen. Ett nytt stigämne till kommande turer.

Eftermiddagen tillbringade vi ute, i Mullhyttan, för att hälsa på mor och far. Funkar rätt bra att ses ute också, men det blev mörkt och då ser man ju inte de man talar med, vilket jag tycker är trevligare.

Idag hade vi stämt träff med Mia, Erik och Elisabeth. Efter gårdagen tyckte jag det var dags att ge mig ut på stigarna. Vi snurrade lite vid Lämås innan vi cyklade hemåt. Blev ändå dryga två timmar ute. Lugnt och kontrollerat. Ingen som vet riktigt hur viruset påverkar oss, så det är bäst att at det säkra före det osäkra.

Veckan som kommer blir det hemmajobb. Kanske blir det ett cykelpass på lunchen på onsdag, det får vädret bestämma. Har ju möjlighet att flexa några timmar vid lunch och har jobbat ihop ett gäng flextimmar. De ska jag använda i vinter för att förlänga luncherna har jag tänkt. Är stor skillnad när jag jobbar hemma och går ut på lunchen, mot när jag jobbar på jobbet. Är mycket tröttare och har sämre motivation de dagar jag sitter på jobbet och inte får dagsljus.