Covid uppdatering – det kommer ta tid…

22 november, 2020 Av Av helenasahlqvist

Det har snart gått tre veckor sedan jag blev sjuk. I onsdags kände jag mig riktigt pigg. Tog en promenad på lunchen och kroppen kändes för en gångs skull rätt pigg.

I torsdags åkte jag till jobbet. Jag behövde verkligen lite miljöombyte. Var inte många som jobbade där, många jobbar hemifrån just nu. På min avdelning kom och gick det ändå några under dagen. Kände rätt direkt att det blev jobbigt med att prata och med alla ljud som ett kontor ändå medför.

Gick hem tidigt och passade på att handla på hemvägen. Var skönt att komma hem och tillbringa några timmar i garaget. Hade beställt en ny bakväxel och växelvajer som jag bytte.

I fredags jobbade jag hemma och hade tänkt mig en lugn cykeltur på lunchen. Klädde mig varmt och gav mig iväg. Kändes helt ok första biten på grusvägen, men när jag kom ut på asfalten slog det stopp. Kom knappt 1,5 km innan jag kände att det var dags att försöka ta mig hem.

Kollade lite data efteråt och såg att pulsen skjutit i höjden, trots att tempot var superlågt. Vad det beror på vet jag inte riktigt. Dålig syresättning kanske. Vem vet.

Insåg att det blir någon eller några veckors vila till. Man vill ju inte riktigt riskera att åka på en följdsjukdom. Det får helt enkelt bli lite mer promenader, eller motionscykel. På motionscykeln kan jag ha mer koll på att pulsen inte far iväg.

Nu blir det två dagar med hemmajobb innan jag ska in på lite möten onsdag och torsdag. Sen väntar semester på fredag.