Semesterdag, långcykling och inställd Cykelvasa 2020

Semesterdag, långcykling och inställd Cykelvasa 2020

11 juni, 2020 Av Av helenasahlqvist

Som väntat ställdes Cykelvasan 2020 in. Ingen stor överraskning eftersom det mesta annat som samlar mer än 50 personer ställts in för en lång tid framöver. Det viktiga i sammanhanget var ju att fotbollen kunde spela sina matcher. Att elitcyklisterna skulle få behålla jobbet var det ingen som tänkte på 😉

Nu är ju inte jag elit, så det påverkar inte mig så mycket mer än att jag kan träna för Vasan ett år till. Det fina i kråksången är att jag inte förlorar någonting på det. Jag får flytta min plats till nästa år, samtidigt som jag får delta i Hemvasan och så får jag en T-shirt från Craft. Så jag får faktiskt mer än jag fått om Vasan gått som planerat.

Idag är det skolavslutning för barnen. Jag har tagit en semesterdag och Micke slutar om några timmar. Vi ska åka och äta lunch med barnen, men väntar tills den värsta lunchrusningen lagt sig lite. Kanske är fler som tänker så, eller också är det lugnt för att inte så många tagit ledigt. Tror jag nästan var ensam om att vara ledig på jobbet idag.

I eftermiddag kommer svärföräldrarna för att gratta Micke. Skulle gjort det i helgen, men eftersom vi inte kunde sitta ute då, fick vi skjuta på det. Inte ens altanen kan garantera distansen vi vill hålla eftersom de båda är en bra bit över 65 år. Vi får duka ett par bord i trädgården med ett par meters mellanrum, så får vi hålla oss där. Som Micke sa, vi vill ju inte riskera att smitta dem med något som tar livet av dem. Hur bra skulle det kännas?! Nej, trädgårdskalas får det bli och inget tillträde till huset. För här inne kan vi ju smittat ner något. Är ju ingen som riktigt vet hur, när och hur länge man smittar.

I lördags blev det ett pass på cykel med lite längd igen. Jessica och Stefan skulle kolla lite stigar i Granbergsdal och Micke och jag hängde med. Visade sig vara en jättefin stig, en fin som inte tog vägen någonstans och sen cyklade vi upp på ett berg. Hamnade på toppen av en bergtäkt och hade utsikt ända till Storfors kan jag tänka mig. Hur fint som helst. Sen åkte vi ner från berget, för att klättra upp en annan stig. Avslutade med att hitta en så rolig nedförsbacke som säkert ingen cyklat förut. Dit ska jag åka fler gånger. Kanske rentav får bli lördagens distanstur.

Nej, dags att sparka igång dagen. Ska pyssla lite här hemma, sen har jag lovat att hämta barnen vid halv tio.