Lördag mitt i maj

Lördag mitt i maj

16 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Trots regn i söndags tog jag ändå en liten cykeltur på eftermiddagen. Letade lite nya stigar mellan Fiskebo och Bodalen. Ett område där vi velat ha lite bra avstickare. Det var blött och regnet hängde i luften mest hela tiden. Men det går ju bra när man väl kommer ut. 

Hittade en stig som var upptrampad av djur och faktiskt riktigt fin. Efte lite avverkning är det dock ris som behöver plockas bort, så det får fixas vad det lider. 

I måndags drog Elisabeth och jag ut för att cykla lite stig. Sågs hos henne i Gottebol och körde mot Lämås. Vi hade inte varit borta länge innan vi mötte Rolle. En av Karlskogacyklisternas starkaste lårmuskler. Fick med honom på resterande del av turen. Körde vidare mot Lämås och tog stigar över mot Friarvägen och Äspedalen. Där tog vi den nya branta stigen upp mot Lunedsleden. 

Min bakväxelntrasslade och Elisabeth hade pyspunka. Det strulade en del, men trots det var humöret på topp. På toppen av berget vek Rolle av hemåt. Elisabeth och jag tog leden mot Linnebäck. 

I tisdags cyklade jag och Micke för att röja lite av stigen jag hittat på söndagen. Fixade litegrann och gjorde lite vägval över ett kalhygge. En bit är kvar att fixa, så det får bli nästa veckas åtagande. Det blev ett lugnt pass med sega ben. Är ju skönt att cykla lite lagom ibland. Onsdagen var uppbokad med röd Mandeltur, så då behövdes alla krafter som finns att tillgå. 

Hade ändå pigga ben i onsdags, så kunde gasa på rejält i uppförsbackarna. Backen vid Bankliden mot Rävåsskolan och vidare upp på Rävåsen är dock brant och seg. Lite vila på toppen och resten av kvällen kändes kroppen pigg. Vi körde i Trindtorp och vidare mot Lerängen och tog Torkesvikens fina stigar tillbaka mot stan. 

Vilodag i torsdags vilket kändes skönt. Styrelsemöte stod på schemat och vi avhandlade riktigt bra saker. Kommer bli en bra säsong för Karlskogacyklisteran och det finns driv i styrelsen igen. Dessutom känns det som att medlemsantalet ökar vilket är så himla kul. 

Igår skulle jag springa en kortis efter jobbet. Började med några backar i skogen vid oss och när jag kom ner på platt mark igen hade det gått 30 minuter. Då tänkte jag att jag i alla fall kan springa en timma. Skarvade med Linnebäcksstigarna och fick ta en omväg runt huset för att få ihop tiden. Sen var mina ben sega. Får se hur de känns idag. Ska på långtur mot Granbergsdal igen. Fick med Jessica, Stefan och Micke att köra de sista milen av Kjells-Tur. Jessica och Stefan är lyckligt ovetande om den tuffa klättringen vi ska göra efter två-tre mil. Sen får vi se om vi klarar att korsa ett kalhygge som Micke och jag letade oss över för ett par år sedan. Kjells-Tur har inte körts på runt femton år, så delar av sträckningen har tyvärr växt igen. 

Ha en fin lördag!