Teknikträning på Angsjöleden

Teknikträning på Angsjöleden

2 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår var vi och tekniktränade på Angsjöleden med Jessica och Stefan. Sågs vid Immetorp redan tjugo i tio och rullade ut mot Valåsen. Diset hängde lågt över oss och det var fuktigt i skogen. Rötter och stenar var hala och det var svårt att hålla bra linjer på stigarna. 

Cyklade några partier flera gånger och diskuterade olika linjer. Testade och cyklade vidare till nästa svårighet. Behöver åka tillbaka när det är torrt någon gång. Cyklade hela leden och sen var det dags att åka hem. Blev ändå över tre timmar i sadeln, även om det inte blev någon längre sträcka. 

Micke och Lina drog en snabbis till Karlstad efter lunch för att köpa moppehjälp. Hon ska köra på trafikskolan på måndag och ville ha egen hjälm tills dess. Direkt när de kom hem åkte vi till brorsan för att hämta hans moped. Han hade en som inte är använd på länge, som Lina får låna. Så nu kan vi köra moppe om vi vill. Kanske blir stigletande med moped. Lättare att komma in på körvägar med det än med bil. Så går det snabbare att köra in alla stickvägar än med cykel. Hittar man en fin stig får man ta cykeln till den och utforska mer. 

Idag ska jag iväg med Jessica och ett par tjejer till och cykla finfina stigar vid Djerfstugan. Ska bli superskoj. Micke ska med Nobelgänget och Emil ska till Boda Borg.