1:a Maj

1 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Det är galet hur snabbt april gick. Kanske beror på att jag har ett jobb som utmanar och inspirerar. Jag trivs hur bra som helst och känner att jag tillför massor. Inte med kunskap i jobbet, för det har jag inte kommit in i helt, men jag vågar ta mer och mer plats. Däremot känner jag att det jag gör är värdefullt för väldigt många människor. Faktiskt för alla invånare i kommunen. Det är rätt häftigt. Vi behövs och vi gör skillnad, oavsett det gäller, skola, fritid eller äldreomsorg. Har inte tänkt på det förrän nu. 

April har nog gått snabbt för att det varit mycket som hänt vid sidan av jobbet också. Vi har huggit, kapat och klyvt ved. Fixat lite i trädgården och framförallt cyklat en himla massa. Slog rekord så det skriker om det vad gäller träningstimmar i april. Kan bero på att jag hållit mig frisk också. Över femtio timmar skrapade jag ihop, vilket är runt tio timmar mer än tidigare högsta träningsdos en och samma månad. Detta trots att vädret vid Påsk var superdåligt och det inte blev mycket cykling den helgen. 

Har ju hållit, tillsammans med Jessica, i två träningstillfällen för bara tjejer. Det har ju tagit sin tid att planera och delta. Hoppas att tjejerna håller i det, för nu kommer vi släppa dem fria några helger framöver. Bara någon är sammankallande kan det nog bli riktigt bra. 

Har dessutom fått sista kursen godkänd som jag läst nu under våren. Ansökan om Ekonomexamen är inskickad, så nu är det tålamodig väntan i max två månader som gäller. Hoppas att jag får min examen och att jag kan åka och kvittera ut mitt kunskapsäpple i höst. Att jag dessutom blir anställningsbar som ekonom kommer bli superskönt. Fokus kan läggas på annat helt enkelt. För min ofullständiga utbildning har gnagt en del. Att ta tjänstledigt under början av året kan vara det bästa val jag någonsin gjort yrkesmässigt. Både vad gäller utbildningen och möjligheten att hoppa på ett nytt jobb när det ändå fanns vikarie för mig. 

Igår var det test av formen för min del efter jobbet. Har en grusvägsrunda på ca 37 km som vi cyklar då och då. Har cyklat på runt 1 timma och 40 minuter tidigare. Igår, i bitvis rätt hård motvind, klarade jag sträckan på ca 1 timma och 37 minuter. Fick snabbaste genomsnittliga hastighet enligt min Polarklocka. Supernöjd med det för det fanns krafter kvar när jag kom hem. Körde på min andra cykel, den utan dämpning i bak. Den är lättare och så blir den snabbare på grusväg än den andra. Har att göra med att den är just stel i bak, sen har den smalare däck, som dessutom har bra mönster för snabb cykling. Synd att det inte är några lopp på gång, för jag skulle så gärna vilja testa formen i ett långlopp. 

Idag ska vi cykla led igen. Har stämt träff med Jessica och Stefan klockan 9:40 på andra sidan stan. Blir Angsjöleden igen. Hoppas dimman lättar lite innan det bara. Ser rätt trist ut ute just nu. Det är i alla fall plusgrader. 

Ha en fin 1:a maj!