Lördag i Utterbäck

Lördag i Utterbäck

26 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Nobelcykling igår. Vi kom iväg sent, för det var inte riktigt någon som ville bestämma vart vi skulle åka. Till slut blev det Immetorp och Utterbäck som turen gick till. Vi var inte så många som cyklade igår. Inte mot vad det har varit på andra träningar. Vet inte riktigt varför, men kan bero på farten på lördagarna. 

Jag hade inga problem att hänga med egentligen, men höll mig långt bak för att inte andra skulle känna sig på efterkälken. En ack så viktig del. Bitvis tog jag i riktigt ordentligt. Jag behöver ju få upp farten till kommande Cykelvasa, om det nu blir någon. Annars behöver jag få upp farten till andra långlopp som kommer. Har sån himla lust att tävla bara, men det är ju inte så kul om man blir långt efter övriga. 

Då kan kanske Stravasegment vara bra. Att försöka slå de som finns i närheten. Problemet är att jag nog har många av dem redan. Får kanske försöka slå mig själv på dem. 

Åter till gårdagens tur. Efter Immetorp tog vi Smalspåret upp mot skjutfältet. Cyklade förbi ett hus som Micke och jag var och kollade på när vi letade hus. Det låg riktigt ensligt, så tur att vi inte köpte det. Som vi bor nu, är det perfekt. Lagom långt till grannarna. Cyklade över Immälven och upp förmälvbrinken mot Utterbäck. I backen växte massor av vitsippor, så där fick jag agera modell. Mia, som tagigit dagens headerbild, tar så himla massa fina bilder. Hon är bra på att hitta motiv och på att fota fart. 

I Utterbäck korsade vi vägen och tog oss an en skog som säkert varit hur fin som helst. Nu var det kalhygge och stigarna låg under ris. Tråkigt, men de kommer kanske fram någon gång. Körde upp mot masten och tog Kjells-tur mot Forsvägen. Kjells-tur kan man dyka på på flera ställen. Det var ett långlopp som gick sista gången runt 2005 här i stan. Sträckningen var nästan 8 mil, så det måste varit ett grymt jobbigt lopp. Ca 1000 höjdmeter är den på dessutom och mestadels stig. Vi ska försöka dra ihop ett gäng och åka den under sommaren.

Fick ihop över fyra mils cykling igår, så det blev en bit. Blir ju lätt så när vi åker tillmotsatt sida av stan. 

Var i Mullhyttan på eftermiddagen. Stannade till hos brorsan och tog med hans moped till Ljungstorp. Den krånglade och Lina ska låna den, så Micke och Peter nekade med den när jag och Lina klöv ved. Emil lekte med lillkusin Alwin som nog tyckte livet var toppen med en lekkamrat. Efte lite mekande fick de fart på moppen och Lina kunde testa den. 

När vi fikat och veden var klar körde jag moppen till Peter. Nästa helg ska vi hämta den och köra hem den. Lina ska få låna den när hon får moppekort. Den behöver bara byta färg först. Ska tydligen vara mattsvart. 

Idag väntar tjej-cykling på förmiddagen. Får se hur många vi blir. Jag vet några som inte kommer på grund av jobb och förkylningar. 

Ha en fin söndag!