Rullskidor igen

Rullskidor igen

24 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Köpte ju ett par rullskidor vid jul. Har bara använt dem ett par gånger. Jag har helt enkelt glömt bort att använda dem helt enkelt. Sen har vädret varit lite rörigt en period. 

I början av veckan bestämde jag mig för att träna rullskidor på torsdag, vilket jag också gjorde igår. Sista varma dagen på ett tag, så därför villa jag passa på. Jag har fått för mig att rullskidträning är ett bra komplement till cyklingen. Det ger en stark bål och en stark bål behövs för att inte bli hängande på styret vid cyklingen. Dessutom avlastar starka magmuskler ryggen och det gäller inte bara cykling. 

Tog damcykeln till gamla vägen och tog på mig utrustningen. Försiktigt rullade jag nedför backen mot Linnebäck. Riktigt läskigt, men efter ett tag fick jag till balansen. På skidor känns det att jag har ett mycket starkare vänster än högerben. På cykel känns det ibland, då höger lår ger upp snabbare än vänster. Så det behöver stärkas. 

Stakade mig fram och tillbaka mellan Linnebäck och Pottermyren. Två vändor och fick ihop över sju kilometer. Det kommer garanterat kännas i armar och eventuellt mage om någon dag. 

I början av mitt första varv blev jag omkörd av två unga killar på rullskidor. Det kändes sådär. Troligen var det skidgymnasieelever som var ute och tränade. De läser väl på distans också kan jag tänka mig. 

Fredag idag, ska dra med Emil på lite cykling efter jobbet. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda, cykling och vedklyvning kan jag tänka mig.