Vårkväll i skogen

Vårkväll i skogen

22 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår hade vi stämt träff med Jessica och hennes man Stefan i Lämås. Det skulle bli lite stigcykling av rätt hög kvalitet. När jag gick från jobbet var det närmre 18 grader ute och jag kunde packa jackan i ryggsäcken. Det skulle bli barbent och kortärmat på cykelturen.

Rullade in i Lämås vid halv sex och gav oss av in i skogen. Stigarna är riktigt torra nu och hårda. Det är kul att köra snabbt i skogen. Ingen risk att halka på vare sig rötter eller stenar. Kom fram på Friarvägen. Det är Svenska Kyrkan som äger skogen vi cyklar i och de har namngett vägarna så fint. Följde vägen en bit och vek sen in i skogen och trampade uppför ett berg. Ner på andra sidan och så var vi framme i Äspedalen. Följde grusvägen en bit och tog av på en körväg in i skogen. En helt ny sträcka för mig som Micke cyklade i söndags. 

En fin körväg och kortare stigpartier tog oss uppför berget mot Lunedsleden. Det var riktigt brant på sina håll. Där är säkert riktigt kul att köra utför. Stickvägar på körvägen gick in lite överallt i skogen, så dit ska jag fler gånger och se om det finns mer fin cykling. 

Kom fram på Lunedsleden och cyklade den tillbaka mot Lämås. Vid Bratta vek Jessica och Stefan av för att spara lite tid. Micke och jag fortsatte stigen. Mötte en cyklist till i skogen och pratade lite med honom innan vi fortsatte hem.

Blev en härlig och riktigt varm kväll i skogen. Det hoppas jag vi gör om fler gånger!