Tjejträning deluxe

Tjejträning deluxe

20 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Trodde knappt mina ögon när tjej efter tjej rullade in på cykelbanan vid Nobelhallen igår. När alla var samlade räknade vi till 26 cyklister. Helt otroligt! 25 vuxna och ett barn som slank in i seniorgruppen. Träningen var för vuxna, men kanske behövde vara mer tydliga med det. Inte alla som vill ha med barn i en dedikerad vuxengrupp, vilket man får respektera. 

Vi hälsade välkomna och började med lite teknik gällande bromsning. I låg fart först sedan i hög fart med tvärbroms. Efter det cyklade vi till MTB-banan och tog oss an teknikstationerna jag och Jessica riggat. Tipsade om däcktryck och lite hinderteknik. Tog oss över stock, runt gatstenar som agerade koner för dagen och upp på plankor och upp på lastpallar. 

Tog en banan och fikapaus för de som hade med det och körde några varv till. När vi var nöjda med teknikstationer och hinderbana gav vi oss ut på själva MTB-spåret. Körde lättaste biten och stannade vid ett par uppförsbackar. Övade teknik uppför och utför innan vi avslutade för dagen. Fick mycket feedback att det varit bra och kul. Många hälsade ett ”vi ses nästa söndag”.

Vi ska försöka samlas nästa söndag med och hoppas sen att det ska rulla på. Även om inte jag eller Jessica är med. Nästa gång behöver vi komma ut i skogen. Dra nytta av de övningar vi gjorde igår. 

Avslutade träningsveckan med en liten omväg hem. Landade på dryga 17 timmar cykling under veckan, vilket är rekord. Blev dock inget hårt pass någon av dagarna, så kroppen har orkat med. 

Eftermiddagen ägnade jag åt altanstäd och premiärfika. Så himla skönt att den säsongen är igång.