En glad påsk

En glad påsk

12 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår firade vi påsk genom att cykla med ett gäng från Nobel. Var ju lördag och lördagar betyder cykling i grupp. Vi blev 16 stycken som cyklade de finaste bitarna av Lunedsleden. För en tjej var det andra gången hon cyklade MTB. Så kul att fler tjejer vågar komma och cykla med oss. Hoppas hon inte blev helt avskräckt, för det var bökigt på många ställen. Jessica och jag såg till att hon hade sällskap och inte skulle känna sig alltför avhängd. 

Annars går turerna rätt snabbt och den som är ovan kan känna att det är för jobbigt. Den positionen hade jag själv för två år sedan. Jag var helt slut efter första turen från Mandels. Efter några veckor kommer man in i det och idag är det vardag. 

Jessica vill att vi ska dra ihop ett tjej-gäng på söndagarna. Kanske inte är så himla dum idé. Vet massor av tjejer som cyklar, men de samlas typ två och två. Jessica är bra på att cykla, stöta på problem, nöta problemet, och sen dra vidare. Jag är mer av typen, stöta på problem, gå över problemet och dra vidare. Hon är också bra på att ge tips och förklara spårval. 

Vi får se vad som händer. Har preliminärat nästa söndag i alla fall, men avvaktar vad vädret säger. Jag har även en idé att skapa två grupper på lördagarna. En ”vanlig” och en för de som vill ta det lite lugnare i skogen. Då behöver inte de snabba cyklisterna vänta och de som är lite mer osäkra behöver inte känna stress. 

Påskafton, om vi återgår till den, avslutades med grillat och sällskap av Mickes bror med familj. En lugn och behaglig kväll. Jag fick någon form av trötthetsatack på sen eftermiddagen, men efter maten gick den över. Placeboeffekten har alltså inte slagit till än. Får ta och forska lite mer i tröttheten. Jag är otroligt dålig på att äta mat, så kanske borde lägga lite mer fokus på det. Tror protein-biten kan vara lite liten. Äter inte mycket kött alls till måltiderna. 

Nåja. Vi får se. Ha en fin Påskdag!