Första tentan skriven

14 februari, 2020 Av Av helenasahlqvist

Idag väntade en tidig morgon i Karlstad. Jag var där för att skriva den första tentan den här våren. En liten tenta på endast 2 HP. det betydde på inget vis att den skulle vara lätt. Hade ändå hyfsat koll tyckte jag. Sen är det ju alltid så att man tycker det är konstiga frågeställningar när man väl sitter där.

Inget undantag den här gången. Första delen som var att förklara begrepp var omkastad med att förklaringarna stod, begreppen skulle jag skriva. De andra tentorna jag kollat på innan var  det begreppen som stod i tentan och svaren skulle man ge på svarspapper. Tror ändå att jag satte alla 6, så de poängen har jag räknat hem. Behövde bara 18 till för godkänt.

Fråga nummer två bjöd inte på så många konstigheter heller. Tror dock inte att jag får de 14 p som den frågan är värd. Förhoppningsvis tar jag hem runt 8 poäng på den.

Tredje uppgiften körde det ihop sig rejält. En balansräkning i Koncernbokslut skulle färdigställas. Jag har fått ihop siffrorna, så de säkert stämmer rätt ok. Frågan är bara om jag förklarat mina beräkningar på ett bra sätt. Jag tror inte det. Hoppas jag ändå får halva potten av vad frågan var värd, så runt 7. Då behöver jag bara ha 3 poäng på den sista för att gå från den delkursen med ett godkänt. Sista frågan var att räkna om ett dotterbolags rapporter från utländsk valuta till svensk valuta. Fick ihop hela, förutom en rad med omräkningsdifferenser som jag är osäker på om det blev rätt. Nåja, om tre veckor har jag svaret. Gick det åt skogen får jag två nya försök under hösten.

Vad har hänt sedan sist då? Och varför har jag varit så dålig på att skriva här? Sista frågan är lättast att besvara. Jag har inte haft tid. Jag har lagt all tid i princip på att studera. Jag har haft fyra olika delar att plugga på. Jag har två tentor kvar, vilket är två delar och så en kurs i Engelska som är en del. I och med dagens tenta kan jag lägga en hel hög med material bakom mig. Nu är det två veckor kvar till tenta nummer två. Den kommer vara den svåraste av de tre.

När den är klar väntar en tenta veckan efter och då är det bara Engelskan kvar resterande 3 veckor av den här studieperioden. Men då kommer även knorren på hela våren. JAG HAR FÅTT NYTT JOBB! Jag börjar då jobba heltid, så får läsa engelska på kvällar och helger. Jag ska nämligen börja jobba på Upphandlingsenheten på Karlskoga kommun. En tjänst jag ska ha resten av året. Jag har fått tjänstledigt från min vanliga tjänst för att grotta ner mig i upphandlingsfrågor. Jag är så taggad inför det. Ska bli hur kul som helst att jobba mer juridiskt och givetvis en gnutta ekonomiskt.

Det bästa av allt är att vi är en del av ekonomiteamet, vilket ju är positivt för framtiden. Blir jag inte kvar på upphandling längre än till årsskiftet (det är en visstidsanställning), så kanske det finns något för mig på ekonomiavdelningen. Om inte, så har jag ju mitt jobb på Förskolekontoret.

Nåja, det var väl en liten uppdatering. Mer har givetvis hänt, köpt ny cykel, cyklat massa nya stigar och kanske lite annat, men det får jag skriva om en annan dag. hade tänkt mig en cykeltur idag, men när jag åkte från Karlstad var det snöyra ute. Så det får bli att plugga till nästa tenta istället.

Ha en fin fredag!