Mer rullskidor

Mer rullskidor

26 januari, 2020 Av Av helenasahlqvist

I fredags blev det ett till pass med rullskidor för mig. Började med att skruva fast bindningarna ordentligt på förmiddagen. Jag hade bara satt dit dem lite provisoriskt. Borrade hål för en skruv till och limmade ordentligt i alla hål. Kärnan i skidan är gjord av trä, så jag vill att det ska bli tätt, så inte skidan ruttnar. 

Vi bor längs en grusväg och har runt 700 meter åt vardera hållet till asfaltsvägar. För att inte behöva ta bilen dit, så drog jag fram min gamla cykel. Band på stavarna på ramen och stoppade skidorna i cykelkorgen. Funkade faktiskt helt ok, men det såg nog aningen roligt ut. Att cykla damcykel är ju en rätt märklig upplevelse när man inte är van vid den. Bara att bromsa med fötterna är ju rätt läskigt. I alla fall när man är van att trycka på med handbromsarna. 

Cyklade till gamla E18 och ställde cykeln vid kanten där. Satte på mig skidorna och rullade iväg. Tyckte inte det gick lika stadigt som förra gången. Att staka gick helt ok, men stakning med frånskjut och diagonal kändes inte bra. Partiet jag åkte på har en lång sluttande backe som inte är särskilt brant. Övade en del på att bromsa i den. Det fungerade fint. Kom på att jag nog skulle testa att diagonala lite saktare. Sänkte tempot och åkte lite mer så där som man ser turisterna åka i fjällen. De mer går fram i spåret. Det funkade och jag fick till tekniken. Såg på träningsklockan att trots att jag åkte så sakta, så var pulsen rätt hög. Att åka skidor är bra träning med andra ord. 

Märkte även att ett av benen är mindre stadigt än det andra. Jag har bra balans på vänsterbenet, medan balansen är rätt dålig på höger. Får bli att träna upp högerbenet lite mer. Har känningar i höger lår när jag cyklar och trycker på lite. Det hänger nog ihop på något vis. Så det ska jag ta tag i så småningom. 

Fick ihop nästan en timma och 7 kilometer på rullskidorna. Hade kunnat åkt ett par kilometer till, men tyckte att det var dags att åka hem. Får se när jag kommer ut på dem nästa gång. Ser tyvärr ut att bli lite sämre väder ett tag framöver.