Träningsåret 2019

Träningsåret 2019

30 december, 2019 Av Av helenasahlqvist

2019 har varit ett bra år för träning. Jag har hunnit med två tävlingar på lite längre distans och en kort deltävling i Värmlandsserien. Att köra kort, snabbt och tekniskt var inte min disciplin. Jag trivs bättre när jag har lite mer tid på mig. Det märks även när jag cyklar på onsdagarna och lördagarna med andra. Trots att jag värmer upp i trettio minuter innan vi drar iväg, är jag seg i starten. När de andra börjar få det jobbigt, så har jag krafter kvar. 

Året slutar ju tyvärr med en helt träningsfri vecka. Inte riktigt vad jag planerat. Jag hade sett framför mig att jag skulle träna åtta dagar i sträck. Planera är tydligen inget man ska hålla på med visade det sig. Istället blev det till att kurera en ond hals och superseg kropp. Tur att jag är ledig klämdagarna, för jobba hade det inte varit tal om. Kände mig lite piggare igår, så det fick bli en kort promenad i skogen efter lunch. Hittade en liten stump stig, så det var ju inte helt i onödan. 

2019 har jag fått till mer träningstid än innan. Kom upp i 301 registrerade timmar. Då är det blandat med cykling, löpning, längdskidor, inlines och vandring. Långt ifrån alla promenerade timmar är med, men några är med i utfallet. Ser inte riktigt promenad som träning, men det beror lite på intensiteten där också. 

Körde en deltävling i Värmlandsserien under 2019. Kom först i division två, där jag var ensam startande, så det var ju inte så konstigt. Körde korta banan på Karlstad XC och kom femma. Hade siktat på pallen, men missade den med några få minuter. Sen avslutade jag tävlingssäsongen med Kilsbergen Trailrun. Där slog jag mina egna förväntningar och är så nöjd med mitt genomförande. 

Jag har cyklat en hel del med vänner under 2019. I november tog jag och Jessica en lång tur i Fasaskogen. Så fin stig som vi cyklade på där ser man inte så himla ofta. Dit ska jag tillbaka i vår och cykla mer. Mer fikacykling vill jag ha 2020. Fick även tillfälle att visa Kajsa våra fina stigar i Linnebäck. Behöver man lätta upp stämningen ska man cykla med Kajsa. Vet ingen som är så glad och positiv som hon är. (Det lilla jag sett av henne i alla fall). 

Fick även till några fina turer med Elisabeth. Starka Elisabeth som alltsomoftast har ett leende på lut. Fick rapporter om att hon packat med glögg och pepparkakor sista lördagsturer inför jul. Hur fint är inte det? 

Jag har under 2019 även fått äran att visa lite nya stigar för våra cyklande vänner. Jag tror att det uppskattats, för det har cyklats mycket på stigarna sedan dess. Vissa är bättre än andra, men de dåliga kommer bli bra de med. 

Nu ser jag med glädje fram mot 2020 och allt det kommer innebära. Träna för bra resultat på Cykelvasan, träna för att delta i något mer långlopp och så träna lite stök och bök inför lägret i maj. Jag vill dessutom åka lite längdskidor och så testa mina nya rullskidor. Verkar som att rullskidpremiären ligger en bit före längdskidpremiären den här vintern. Sen ska jag springa lite terräng. Skulle vara riktigt kul att delta i ett Backyardultra. Kilsbergen Trailrun blir det med all sannolikhet i september i alla fall.