Vinterträning, mot Cykelvasan 2020

Vinterträning, mot Cykelvasan 2020

25 december, 2019 Av Av helenasahlqvist

I måndags drog jag ut på ett riktigt lugnt distanspass. Var skönt att trampa ur benen efter en rätt inaktiv resdag. Att sitta still på ett flygplan i runt sju timmar är inte min grej. Det förgicks dessutom av ett par inaktiva timmar på flygplatsen. Att vänta är inte heller min bästa egenskap. 

Jag hade sett ut en sträcka jag skulle cykla. Blev både grusväg och stig. Cyklade ett par stigar som jag inte cyklar så ofta. Började vid trakterna kring Fiskebo. Hade förväntat mig att terrängen skulle vara riktigt blöt. Det var faktiskt bättre än förväntat. 

När jag kommit nästan ända fram till Bodalen passade jag på att cykla fram till sjön Vismen. Micke hade sett i en app att det fanns en liten plan vid stranden där någon bott med husbil. Jag hittade planen och möttes av en spegelblank sjö med ett dimstråk som låg några meter upp. Vår natur är fantastiskt fin här i Norden. Vi kanske inte har de bästa temperaturerna i Europa, men vi har nog den vackraste naturen. En vassrugg en bit ut i vattnet satte lite färg på den grå bilden. 

Tog massor av bilder och trampade vidare mot Bodalen. Hejade på ett par familjer som eldade brasa vid vägkanten i ett vindskydd. Jag stannade vid ”bänken”. Där har de tagit ner skog i höst. Utsikten österut var magisk även den. Jag cyklade in på stigen vid bänken. Första gången sedan de högg ner skogen. Det visade sig att de gått varsamt fram vid stigen. Hygget  höll sig på ena sidan om stigen och det kommer bli riktigt fint till våren och sommaren. 

Fick till ett par timmars lugn cykling innan julstöket drog igång. Vilket jag behövde, för sömnen blev inte den bästa fösta natten hemma. Passade på att ge mig själv en julklapp på julafton och anmälde mig till Cykelvasan. Nu finns ingen återvändo, vilket inspirerar och sporrar. 

Inte lika roligt var det att vakna idag med en ömmande hals. Hade planerat många timmars cykling runt jul och nyår. Nu får det bli vila någon eller några dagar istället. Får hoppas att det är snabbt övergående. Har inte varit riktigt sjuk på två år, bara småförkyld någon dag eller två lite då och då.