Höst, snart vinter

Höst, snart vinter

8 oktober, 2019 Av Av helenasahlqvist

Tiden går riktigt snabbt nu. Idag är det tisdag och jag har semester. Fick fem semesterdagar kvar som jag är tvungen att ta ut i år. Valde att ta fem tisdagar på rad och är nu inne på fjärde tisdagen. Har använt dem klokt till att studera. Tenta nästa fredag som jag i alla fall vill försöka klara. Det är dock mycket att försöka få in i huvudet. Har använt annan tid till plugg också, men helgen som var gick åt till annat. 

I lördags bakade jag bröd på förmiddagen, sen blev den en sväng på golfbanan efter lunch. Mötte upp min bror där. Barnen tyckte det var jätteroligt och de spelade riktigt bra för att vara första gången. Lina hade lite motigt i början, innan hon bytte till vänsterklubbor. Då fick hon bollen dit den skulle. Peter vann, jag kom efter med två slag och Micke ett slag efter mig. Kul när det är så jämt. 

I söndags tog jag bilen till Råbäck i Degerfors. Micke cyklade dit och Jessica och Lilja mötte upp vid motionscentralen. Solen strålade från klarblå himmel och det var nästan vindstilla. Frosten låg kvar på marken och flera vattenpölar hade en tunn isskorpa. I vanlig ordning tog vi sydöstra svängen först. Vi höll ett lugnt och behagligt tempo. Det passade mig perfekt. Har så svårt att ta i och blir andfådd snabbt. Vet inte om det kanske är en infektion som härjar i kroppen. Benen känns i alla fall starka. 

Var första gången jag cyklade i Råbäck på nya cykeln. Det var verkligen skillnad. Eftersom rullgardinen på hjulet är större, så sväljer den mer ojämnheter. Då är det lättare att ta sig över hinder. Hala stockar som ligger på snedden går jag dock över. Annars är risken att jag hamnar i blåbärsriset med näsan först. 

Efter första svängen tog vi milspåret. Det var rätt blött på sina håll, men fullt åkbart. Det gäller bara att välja rätt väg runt hålen med vatten. Jag försöker oftast runda vattnet, om det går. Blev ett par timmars ren njutning i skogen. Så himla tacksam för att jag hittat cyklingen och de människor som jag träffat tack vare den. Det är så enkelt på något vis. Är man cykelstigen, så skickar man ett mess och frågar om någon vill hänga på. Det är nästan napp varje gång. 

Blev en fin helg så här mitt i hösten. Hoppas på att vi får till några fler innan vintern kommer. Nu börjar dock jakten på älg nästa vecka, så då blir det lite klurigare med stigvalen. Jägarna jag talat med säger att det bara är att åka, men olyckor händer och jag vill inte vara i skottlinjen.