Testa något nytt

Testa något nytt

26 september, 2019 Av Av helenasahlqvist

I fredags testade jag en helt ny sport. Är alltid lika kul att göra något man inte har en aning om hur det fungerar. Dessutom att göra det med andra, som inte heller de har en aning är ju än mer roligt. Då behöver man inte känna sig dålig, utan man utgår från samma nivå.

För en tid sedan kom frågan om vi ville spela golf upp på en arbetsplatsträff. Jag räckte ivrigt upp handen, för det har jag velat testa länge. Ett datum föreslogs och i fredags var det dags. Vi var sex stycken från jobbet som åkte till Karlskogas Pay and Play golfbana. Den ligger i utkanten av stan där milsvida skogar tar vid och har en fantastisk utsikt över sjön. Bredvid ligger den lite längre 18 håls banan. Där fick vi inte sätta en fot, vilket inte gjorde någonting.

Först åt vi gemensam lunch i restaurangen. (Behöver verkligen inte besöka den igen. Har hänt en del sedan sista jag var där typ 2010). Sen fick vi golfset och polletter för att hämta ut bollar att slå på ranchen. Till min förvåning kom bollen rätt långt. Vissa av dem i alla fall. Alla drog dock åt höger, vilket jag kollade upp när jag kom hem vad det berodde på. Har med händer och knogar att göra tydligen…

Om någon gått till ranchen i tron om att det skulle vara tyst där så blev de besvikna. Vårt gäng hördes nog till centrala Karlskoga. Fanns dock ingen information om att det måste vara tyst. Kanske är en sådan där underförstådd regel likt att man inte cyklar i knälånga löparstrumpor 😉

Efter 50 bollar på ranchen var det dags att inta korthålsbanan. Vi delades upp i två lag. Mitt bestod av Jag, Frida och Maria. Maria har tagit grönt kort för jättemånga år sedan och knappt spelat sedan dess, men för Frida och mig var det första gången. Så kul vi hade. När jag slog ut första bollen, så hamnade den i buskaget åt höger. Den hittades aldrig, men det fanns fler bollar i bagen. Vi körde en variant som heter Scramble. Då spelar man som så att alla slår från det ställe dit den bästa bollen hamnar. Sen spelar man separat på green.

Hål nummer två var det som låg finast. Mitt uppe på ett berg med en helt magisk utsikt över sjön. Min boll hamnade på ruffen i alla fall, men väl på green spelade jag inte alls bra. Tredje hålet blev det också en träff på ruffen, liksom på fjärde hålet. När jag skulle slå upp på green så tog jag däremot i för hårt, eller fick en fullträff, så den bollen hamnade långt bortanför green. Gud så jag skrattade. Den bollen hittade jag inte heller.

Ju längre vi spelade, ju bättre gick det och mot slutet blev det riktigt bra. Fick till en fullträff på näst sista hålet, och den bollen gick inte åt höger. Landade på fairway alldeles nedanför green. Sista hålet spelade jag dock bort bollen på igen. Hittade en boll, men den var inte min. Frida kom runt med samma boll vilket var otroligt bra.

Pay and play golfbanan är nio hål lång och alla hål har hcp 3. Det kostar 150 kr att spela och 50 kr att hyra golfset. 25 bollar att slå på ranchen går lös på 20 kr. På en Pay and play bana får vem som helst spela, det krävs inga utbildningar eller grönt kort.

Golfandet gav i alla fall mersmak och det får nog bli en ny tur till banan med gubbe och barn. Micke kan låna golfbagar på jobbet, så då räcker det att betala greenfee. Går att åka till ranchen också och bara betala för bollarna.