Återhämtning

Återhämtning

29 augusti, 2019 Av Av helenasahlqvist

Jag har haft några veckor med rätt mycket träning. Efter att det varit lite lugnare under juni och sen semester i juli, har motivationen kommit tillbaka i augusti. Jag har satt nya mål och fått något att träna inför.

På lördag har jag den första tävlingen planerad för 2019. Ett traillopp på 14 km på Bergslagsleden vid Ånnaboda. Jag deltog 2016, var anmäld 2017, men fick ett ont knä och var tvungen att avstå. Efter semestern fick jag för mig att försöka mig på det i år igen. Kanske kan jag förbättra tiden från 2016, men det är inte målet med deltagandet. Jag gör det helt enkelt för skojs skull.

Lördagen efter är jag anmäld till Karlstad XC. 32 kilometer stigcykling på härliga Segmon i Karlstad. Bättre cykling går knappt att få, terrängen är extremt härlig. Smala stigar, ja. Farliga stigar, nej. Det går att köra snabbt, om man är pigg i benen. Förra året vann jag en säck potatis, får se om jag kan nå pallen i år också.

Den här veckan har dock präglats av återhämtning. Ofrivillig sådan. Jag fick ont i halsen i måndags och då var det ett stort STOPP som gällde. Nu är det återhämtning som gäller fram till lördag, så jag inte äventyrar starten i Kilsbergen Trailrun. Igår hade jag en semesterdag och njöt av sommarens kanske sista riktigt varma dag. Hade fikagäster och plockade svamp. Återhämtning är så himla viktigt.