Etapp 6 Biograd – Bled

Etapp 6 Biograd – Bled

17 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Vi startade på onsdagsmorgon med siktet inställt på Karlovac en bit från Zagreb. Det såg ut att var en fin camping med bad både i pool och i en flod. Campingen hade fått bra resensioner från andra svenska resenärer. När vi åkt en bit konstaterade vi att vis kulle var framme väldigt tidigt. Vi kom iväg i så god tid på morgonen. Vi styrde om vårt mål och tog istället sikte på camping Sobec som ligger nära Bled i norra Slovenien. Vi hade tänkt stanna där nästföljande natt, så istället för att ta två korta etapper blev det en lång. 

Resan genom Kroatien gick fint. Termometern höll sig på stadiga trettio grader. Enligt väderapparna lovade de runt tjugo grader i Bled. Vid Slovenska gränsen tog det lång tid. Kroatien är inte medlemmar i Schengen, vilket gör att vi måste visa pass vid gränsen. Killen i luckan hade dock inte bråttom. 

Vi påbörjade klättringen från Ljubljana mot foten av Alperna, men termometern gav sig inte. Den stod stadigt och växlade mellan 29 och 30 grader. Så stod den kvar när vi checkade in på campingen. En camping med stora ytor med fri uppställning, och nästan ingen plats att stå på. Snurrade runt en stund innan vi, nästintill med skohorn, backade husvagnen på plats i gröngräset. 

Vi bytte snabbt om till badkläder och gick till campingens egen badsjö. Vattnet svalkade gott. Badade en kort stund och hastade iväg till målet med stoppet i Bled. Åkte fel en gång, men hamnade tillslut rätt. Målet var att besöka en canyon där de byggt broar utmed bergsväggen. Två kilometer enkel väg var det att gå mellan bergssidorna. Så himla fint och en upplevelse väl värd mödan. Och eventuellt priset det kostade att gå in. Det kostade 9 € för vuxen att gå in. Tur att barnen var barn till 15 år just där. 

Nu sitter vi på campingen och tittar på bixtar och lyssnar på åskan. Kan hända det blir regn i natt.

Får bli fler bilder en annan dag för internet är riktigt dåligt här.