Etapp 5 Zagreb – Biograd

Etapp 5 Zagreb – Biograd

12 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Att sova i en hästhage gick bättre än förväntat. Vi är lite ovana att det mörknar så tidigt här nere. Redan vid nio är det helt mörkt ute. Vi kom iväg innan klockan nio på onsdagen. Åkte den dåliga vägen tillbaka till motorvägen och tog sikte mot kusten. GPSen stod inställd på Camping Park Soline vid Biograd, söder om Zadar. Vi hade bara knappt trettio mil kvar till vårt mål. Motorvägen var riktigt fin och den sista biten innan kusten åkte vi på en högplatå. Mot kusten reste sig en enorm bergskedja. Vi såg toppar som var runt 1500 m.ö.h. Efter en fikarast bestämde vi att vi skulle byta destination. Ställde om till camping Strasko vid staden Novalja på ön Pag istället. 

En tunnel på nästan sex kilometer tog oss ut till kusten. Väl genom tunneln mötte oss ett väder vi inte tänkt oss. Molnen hade skingrats, men vinden låg på rejält. Från normala 130 km/h på motorvägen var hastigheten sänt till 40. Det ryckte och slet i husvagnen och kändes riktigt obehagligt. Vi stannade vid en rastplats för att äta lunch och kolla vädret. Det kändes som husvagnen skulle blåsa omkull i kastvindarna och det blev ett snabbt stopp. Kollade väderappar och konstaterade att Strasko fick vänta. Vi styrde om till Camping park Soline igen. Tog oss ner från bergskedjan, men vinden hängde fortfarande i. 


Körde av motorvägen vid Biograd och fick köra genom centrum för att nå campingen. Fick leta reda på en plats vi gillade och checkade in. Fanns massor av fina tomter att välja på. Reserverade platsen till måndag, men det var inga problem om vi ville åka tidigare eller senare. Det är bara att säga till. Sådana campingar gillar jag. Det negativa är att barnen vill ha pool och det finns det inte här. Däremot finns en lång stenstrand och klart vatten.