Etapp 4 Vilshofen – Zagreb

Etapp 4 Vilshofen – Zagreb

10 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Hade siktet inställt på att ta oss till andra änden av Österrike. Korsade gränsen mellan Tyskland och Österrike ganska tidigt på förmiddagen. Åkte genom tunnel efter tunnel. I Österrike har de inte bara tunnlar genom berg. Här gör de även tunnlar med odlingsmark ovanför. Det är ju riktigt bra ur ett odlingsperspektiv. Det skulle Sverige kunna ta efter när de gör nya vägar och tar odlingsmark i anspråk. 

Ju närmre Slovenska gränsen vi kom, ju mindre trafik blev det. Vi rullade fram rätt snabbt. Körde in i Slovenien straxt efter lunch och tog sikte mot Kroatien och Zagreb. Efter odlingslandskap tornade Alperna upp sig och de följde med oss till Maribor. 


Naturen är riktigt fin i den här delen av Europa. Vägarna är dessutom riktigt, riktigt bra. Den lilla vägen in till campingen var däremot riktigt dålig. 

Camp Zagreb vart riktigt fin, men vi fick en reservplats vilket betydde ”campa i hästhage för en natt”. Skulle ju bara sova, så det gick ju bra det med. Nu ska vi vidare mot havet.