Etapp 2 Trelleborg – Lübbenau 

Etapp 2 Trelleborg – Lübbenau 

8 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Söndag morgon hade vi alarmet satt på 5:15. Båten mot Tyskland skulle gå 7:45 så vi behövde checka in minst en timma före. Vi ville vara ute i god tid, så vid 6 åkte vi från ställplatsen. 


Fick stå en stund vid färjan innan vi fick åka på. Blev anvisade en plats på tågdäck och gick upp i båten för att hitta en sittplats. Fick fönsterplats och när båten åkte från Trelleborg dukade vi fram frukost. 


Överfarten är relativt seg. Det händer inte så mycket och det är svårt att fördriva tiden. Hade hämtat lite spel innan de låste bildäck, så vi hade något att sysselsätta oss med. Var inne en snabbis i shoppen ombord och köpte några påsar Malaco kolasnablar. Ett måste för oss när vi åker båt. 


Tyskland bjöd inte på bättre väder än Sverige. Det blåste och var svalt hela dagen. Vi ankom Sassnitz klockan 12 och efter några mil på en mindre väg på Rügen tog motorvägen vid. Den tillbringade vi resterande del av dagen på. 


Rundade Berlin på östra sidan. Det var riktigt lugnt med trafik och inga köer. Köer kan det annars vara gott om i Tyskland. Det räcker i princip att en bil gör en hastig inbromsning så skapas långa köer. De är inte så bra på att hålla jämn hastighet här. 

Stannade vid en mindre ort som heter Lübbenau. Skrev in en camping på GPSen, men fick vända. När vi kom in i samhället var det en festival och flera vägar var avstängda. Istället för att leta oss runt på trånga gator valde vi en camping lite utanför tätorten. 


En liten camping som heter Spreewald Naturcamping Am See. Det kostade runt 400 kr per natt att bo där. Personalen kunde ingen engelska, men efter lite gestikulerande kunde vi parkera och kroka av. Tror vi och ett finskt par i husbil var de enda utlänningarna där. 

Tog en promenad runt campingen och gick och sov tidigt. Blev en lång andra dag på resan.