Semestervecka

Semestervecka

18 juni, 2019 Av Av helenasahlqvist

Jag har en veckas semester. I och med att jag blir 40 år i år och att vi har möjlighet att växla in vår semesterersättning mot extra dagar, har jag rätt många semesterdagar i år. Hela 37 stycken som jag måste ta ut. Vi får inte spara dagar när vi växlar. Har funderat lite på när jag ska ta ut dessa. Hade redan bestämt att jag ska ha semester på torsdag, så då kunde jag lika gärna ta hela veckan. 

Som synd var hade jag bokat in vaccination igår, vilket gjorde att jag inte fick mycket gjort. Fick så tokig tid att man bara gick och väntade på att få åka iväg. Passade på att baka lite innan och tvätta ett par maskiner. Det var ju inte bättre att det blåste rätt rejält dessutom. 

Lina stannade inne i stan hos en kompis som hon inte varit med på länge. De var som ler och långhalm i flera år, men växte ifrån varandra i mellanstadiet. Det är ändå kul att se att de hittar stunder de kan umgås. Är ju kul att ha många vänner, då finns det alltid någon att vända sig till. 

På sena eftermiddagen ville Lina ha med mig till Botorps ridskola. Hennes kompis, Tilda, skulle hoppa och Lina ville gärna se det. Var så härligt att komma in i stallet och känna hästdoften. Finns så himla många bra minnen till hästar. Sen är jag inget stort fan av ridskolor. Tycker mest synd om hästarna och de stackars eleverna med som inte får höstarna dit de vill. Jag gillar riktig ridning, med en pigg häst under mig, som lunkar på med iver och lust. 

Fick ut Lina på lite träning igår. Har pratat om att hon vill träna och behöver träna. Hon behöver ju hålla igång kroppen inför Innebandysäsongen. Hon fick välja cykling eller löpning. Valde löpning pga sprutan tidigare på dagen. Vi joggade runt byn och hon hade inte förlorat någon kondition. Var knappt andfådd när vi kom hem, men hade känningar i senor och muskler. Det är ju inte så konstigt, för det är länge sedan hon sprang någon längre bit. 

Nu ska vi packa husvagn och fixa lite hemma. På torsdag drar vi mot midsommarfirande i Norra Råda. Blir nog 14:e året vi åker dit. Den här gången ska jag försöka få till lite Inlinesåkning. Har haft med dem förut, men då har det inte blivit av att jag åkt. De har dock extremt bra förutsättningar för att åka, då Klarälvsbanan går förbi campingen. 

Ha en fin tisdag!