Jag är på äventyr

Jag är på äventyr

25 maj, 2019 Av Av helenasahlqvist

Igår hade jag semester. En dag jag planerat sedan förra året. Jag skulle koppla för husvagnen och dra till Nora för Nora MTB-weekend. Såklart rätt nervös för hur det skulle vara att få med husvagnen så långt. Jag har bara kört den här husvagnen en gång tidigare. På rak väg, utan korsningar, typ. Igår skulle jag köra på påfarter, avfarter, stora rondeller, små rondeller och förbi ett par trafikljus. Super läskigt! När det är klart väntade tre mil tidvis rätt smal och krokig landsväg. 

Det gick faktiskt över förväntan. Hade inte trott att det skulle kännas så bra att dra runt på vagnen. Visst var det smalt vid ett par tillfällen, men där fick jag inga möten. Första bilen kom ikapp vid Skrekarhyttan, då var jag nästan framme. 

När jag kopplat av började det regna. Fick sitta inne i husvagnen och ta det lugnt. Det gjorde inte så mycket, för jag har en förkylning som ligger och knoppas i kroppen. Åt lunch och åkte in till Nora för att köpa fler cykelslangar. Måste bara säga att Nora är så himla mysigt. Skulle nog kunna bo här. 

När jag kommit tillbaka till vagnen, som jag har vid Digerberget, tyckte jag att regnet verkade lätta något. Jag drog på mig cykelkläder och rejäla regnkläder. Hade i sista stund slängt med vintercykelskorna, så de åkte också på, sen drog jag ut för att cykla lite lugnt på en av alla leder. Det blev en blå led som heter Limstensvägen och är numrerad med 5. 


Det var regnigt och blött, kroppen kändes sliten och magen krånglade. Länge sedan den gjorde det när jag cyklade. Leden gick mestadels på grusväg, vilket jag inte tycker är jätteskoj. Det var i alla fall skönt att komma ut en stund. 

Tillbaka i husvagnen gjorde jag kaffe och väntade på att lägret skulle sätta igång. 

Vid halv sextiden kom Jessica och parkerade bakom mig. Vi pratade en stund, gick och anmälde oss. Fick en varsin goodiebag och återvände till husvagnen en stund. 


Klockan 19 drog lägret äntligen igång. Det var Katarina, som driver företaget som anordnar lägret, som höll ett två timmar långt föredrag, eller rättare presentation, om hur kommit dit hon är idag. Det är Katarina som är grundaren av Bergslagencycling. En mycket intressant historia. Vi fick lite fika och när Katarina pratat klart var det dags att krypa i säng. 

Det gick riktigt bra att sova i natt. Har ju inte sovit själv på flera år, sen innan barnen kom, typ. En ny erfarenhet helt enkelt. 

Idag väntar massor av cykling. Först teknikträning, sen ska det bli Workshop, cykling på leder och så mer föreläsning. Ikväll ska vi äta på en finare restaurang inne i Nora. Så en fullspäckad dag väntar.