Onsdag och Mandeltur

Onsdag och Mandeltur

17 maj, 2019 Av Av helenasahlqvist

Mandel har dragit igång med grön grupp igen efter vinteruppehållet. Det är kul, för då kommer fler och cyklar på onsdagarna. Den gröna gruppen lockar de som inte är så vana cyklister, samt de som av olika anledningar vill hålla ett lite lägre tempo.

Jag har valt att åka grön grupp för att det blir lite lagom distanstempo. I och med att jag cyklar både till och från stan, så blir distansen rätt lång. Det tar ca halvtimmen för mig åt vardera håll, vilket är bra uppvärmning och bra nedvarvning. Om jag inte tyckt att passet varit så lugnt att jag vill speeda upp det lite på hemvägen.

Den här onsdagen hade jag lockat min kollega Maria att hänga med. Det var hennes tredje gång på MTB, så hon är verkligen nybörjare. Lite kul, för i grön grupp var vi hela fyra tjejer. Ingen av oss är dock veteran, utan jag tror jag cyklat längst med mina snart fyra år. Lennart tog gruppen längs sjön och så körde vi runt lite i Bullerdalen. Det är så himla fint om man följer vattnet från Sandviksbadet och kör längs älvkanten ända upp mot Östra kyrkogården. Kanske Karlskogas finaste sträckning.

I Bullerdalen blev det lite teknikträning och vi avslutade med att köra ett par varv på en stig i ett gammalt grustag. Där hade inte jag varit förut, så det var riktigt roligt. Vi avslutade och jag körde hem via norra delen av stan. Fick en snabb mil i benen, vilket var perfekt avslutning.

Nu blir det nog en lugn helg. Ska bara meka lite broms, då jag märkte att bakbromsen knappt tog alls. När den väl tog skrek den bara. Så det och ett kalas får det bli. Jag laddar för läger som jag ska åka på nästa helg istället. Ska bli sjukt kul!