MTB och Innebandy

MTB och Innebandy

13 april, 2019 Av Av helenasahlqvist

Vi kom nästan hela vägen till Lunedet i torsdags. Jag messade min svägerska, Annika, i onsdags och undrade om hon skulle cykla på torsdagen. Givetvis skulle hon det och undrade vart vi skulle åka. Jag cyklade in till Annika och så körde vi en del av Harenbanan, Karlskogas enda uppmärkta led för MTB. Vi vek av mot Äspedalen när vi kom fram till grusvägen i norra änden av banan. Det var drygt att trampa grusväg så långt. Hade nog fått för mig att det skulle vara lite kortare. 

Väl i Äspedalen vek vi av på en körväg jag inte åkt förut. Trodde den skulle ta oss till det gamla skidspåret som går runt Knabbedshöjden. Efter en justering av vägval kom vi fram och började klättra upp på höjden. Med tanke på att Annika knappt cyklat på ett och ett halvt år var hon riktigt stark. Vi vilade ett par gånger på vägen upp, men det var välbehövligt även för mig som cyklat hela vintern. Skidspåret var torrt och underlaget fint. Vill åka nedför det någon gång. Kan rent av bli i eftermiddag vi får se om tiden finns.


När skidspåret möter leden kommer belöningen för den jobbiga uppförsbacken. Det är nog finaste biten på Lunedsleden som tar oss nedför mot vägen till Bratta. Korsade vägen och fortsatte leden en bit till. Testade Annikas fullgungMTB och konstaterade att den gick smidigt över rötter och stenar. Någon gång ska jag också skaffa mig heldämpat, men det får vänta ett tag till. Det är helt olika tekniker när man cyklar och jag gillar min rappa cykel som svarar på minsta tramptag. 

Vi vek av stigen innan Furhöjden. Det började bli sen och vi behövde komma hem medan det var ljust. Jag följde Annika till Lämåsgård och tog körvägen mot Gottebol. 

Igår tvättade jag cykeln efter jobbet, sen började jag byta drivlinan. Mina klingor fram började bli riktigt utslitna. Speciellt den stora som troligtvis slagit i en och annan sten. Fick loss vevpartier relativt enkelt, bytte klingor, gjorde rent och monterade ihop dem. Nu har jag body, kassett bak samt kedja att fixa dit under förmiddagen idag. 


Kvällen igår avslutades med Innebnady. Föräldrarmatch skulle det bli. De brukar avsluta säsongen med det, men jag har inte varit med innan. Igår tänkte jag dock delta. Funderade på att ta på min träningsklocka, men tänkte att det skulle vara lite väl nördigt. I efterhand hade jag velat se hur pulsen varit under matchen. Man blev fruktansvärt andfådd. Det var extremt kul att spela mot tjejerna. Jag spelade högerforward, vilket gjorde att jag fick brottas med Lina som är vänsterback. 

Föräldrarna vann med 4-2, trots en utvisning i andra perioden. Jag kommer få träningsvärk i mage och rygg, för jag använde muskler som jag inte använt förut. Som en mamma sa, jag visste inte att jag hade de musklerna. Riktigt kul i alla fall.

Nu får det bli frukost, sen ska jag meka klart cykeln.