Vårtemperatur och söndagscykling

Vårtemperatur och söndagscykling

11 februari, 2019 Av Av helenasahlqvist

I onsdags åkte vi ksnske säsongens sista pass på längdskidor. Det visar sig helt enkelt, för nu ser det ut som att värmen kommer hänga i ett tag. Det snöade ymnigt så det blev ett jobbigt pass i Råbäck.

I torsdags kom värmen. Det har regnat och blåst i flera dagar. Det djupa snötäcket har tryckts ihop ordentligt, men det kommer nog ta ett bra tag för det att försvinna helt. Lördagen regnade bort, men jag såg hur vägarna långsamt började komma fram under den tjocka isen.

 

Igår tänkte jag ta en kortare cykeltur om regnet upphörde. Hann dock inte fundera mer på det innan Mia messade och frågade om vi ville med och cykla. En tur på asfalt hade hon tänkt. Det blåste en hel del och regnet hängde fortfarande i luften, men vi beslutade oss för att hänga med dem.

Tog en omväg med bilen in till stan där vi skulle mötas upp. Kollade av hur grusvägarna såg ut och de såg riktigt fina ut. Efter snabbt överläggande blev det en tur på isiga grusvägar istället för asfalt. De går dessutom mycket genom skogen, vilket är skönare när det blåser.

Försökte hitta en slinga för att ta oss runt, men oplogade vägar var inget bra underlag igår, så vi fick vända och ta nästan samma väg tillbaka. Sol och moln växlande om vartannat. Värmen tinade den frusna isen, så mot slutet av turen var det mer modd än is. Inget väglag jag föredrar direkt.

Blev även varse en sak jag förträngt. En årstid som ligger mellan vinter och vår. En årstid jag inte ser fram mot, nämligen: Tjällossning.