Längdpremiär

Längdpremiär

26 januari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Förra lördagen körde vi längdpremiär. Micke, jag och Emil tog bilen till Villingsberg för att testa på spåret på Övägen. Möttes av ett fint spår som var draget mitt på vägen. Vanligtvis dras dubbla spår, men vägen är inte avstängd, så spåret fick dras mellan hjulspåren. Förhoppningsvis åker ingen mer bil där, så dubbelspår kan dras om det kommer mer snö. 


Spåret som fanns hade riktigt hög kvalitet. Stavfästet var helt ok och spåret var relativt hårt. Mötte en del åkare och fick snällt gå åt sidan några gånger. Andra gånger fick de släppa fram mig. 

Vi turades om att köra med Emil och fick till ett helt ok första pass för säsongen. Märks att man inte använder armarna så mycket under året. 

I måndags, när barnen var på träning, passade jag på att köra några varv vid Nobel. Ett helt platt motionsspår som inte är så himla kul att staka sig runt. Blir ju dock träning även det. Hann med två varv innan jag fick skynda mig för att hämta Emil. 


I onsdags åkte Emil, Micke och jag till Nobel igen. Micke började åka med Emil och jag fick två snabba varv innan jag kom ikapp dem. Sen var Emil trött och Micke åkte ett snabbt varv. 

En helt ok första längdvecka och kylan verkar hålla i sig. Det har snöat lite senaste dygnet och det ska komma mer imorgon. Idag ska vi testa spåren i Bråten. Har inte kört där i vuxen ålder, men kan ha tävlat där när jag var yngre.