När man smiter från jobbet…

När man smiter från jobbet…

25 januari, 2019 Av Av helenasahlqvist

Bara för att få cykla i dagsljus en liten stund. Det är värt varenda minut flex man kan ta. Har jobbat upp ett rätt ok saldo på flexen, bara för att jag ska kunna unna mig det lite då och då. Skrev på tavlan utanför min dörr att jag flexar ut om vädret är bra. Möttes av en liten frågande kollega som konstaterade att det var grått ute, men ingen nederbörd. Hon ansåg nog inte att vädret var bra. Skämtsamt givetvis. Stämningen på jobbet är väldigt bra och vi tar oss tid. Tid att göra saker annat än att jobba. Jag är inte ensam om att lägga in lite ledig tid när vädret tillåter, eller det är något annat som drar.

Jag flexade ut 15:15 och skyndade mig hem. Slängde i en tvättmaskin och drog på mig cykelkläder. Tog med lampa och en flaska vatten och gav mig ut på vägarna. Hade sett ut en slinga på knappt tre mil. Visste att mörkret skulle komma längs vägen, men ville hinna så långt som möjligt i dagsljus.

Cyklade mot Stonehill och tog grusvägen mot Degerfors. Nu är inte gruset framme så man cyklar på en hård kaka av is och snö. Det går inte lätt, dubben gör sitt och lös snö sitt till att få extra rullmotstånd. Kan inte säga annat än att det ger riktigt bra träning.


I Degerfors kom mörkret. Jag tända lampan och tog Raka vägen mot länsvägen. Följde länsvägen en bit mot Karlskoga innan jag vek av mot Högåsen. Hade förväntat mig att åka i djupsnö en bit, men det var faktiskt plogat. När jag kom till Högåsen var det helt mörkt. Cyklade sista biten i skenet från en liten lampa.

Nöjd och lite frusen kom jag hem, men med ett bra pass i benen. Saknar cykling efter jobbet, men snart är det ljust på kvällarna, snart…