Lugn cykelvecka

Lugn cykelvecka

4 december, 2018 Av Av helenasahlqvist

Det är nog det minsta man kan säga. Trots att jag haft en frisk vecka och inte kan skylla på förkylning, har jag enbart skrapat ihop två timmar cykling. Jag har som mål att träna sex timmar i veckan, så två är riktigt lite. Dock har andra saker prioriterats. Som att adventspynta och kolla på Vinterstudion. Längdskidåkningen var så otroligt spännande och rolig i helgen. Damlaget är riktigt bra måste jag säga och en fröjd att följa. Att det dessutom är spännande till mållinjen gör ju inget.

Det blev pannlampcykling efter jobbet i onsdags. En kort tur på stigarna i Linnebäck. Lite halt bitvis, men det gick rätt bra utan dubbdäck ändå. Till min glädje var flera nedfallna träd avsågade, så vi kunde ta oss fram där jag inte kunnat cykla på hela sommaren. Över kalhygget börjar stigen ta form också, så det blir till att nöta vintern igenom för att trycka till en stig. Vi gav oss dock efter ett varv eftersom vi frös. Det var runt tio minus och vi var klädda för bara ett par minus. Mina cykelskor höll dock allt utom stortår varma, vilket bådar gott inför vintern. Med ett par sockor kommer det bli kanon.

Helgen hade jag inte tänkt mig cykla speciellt mycket. Det skulle vara Vinterstudion på TV och jag tycker det är spännande att följa svenska damlandslaget i längdskidor. Så vi tryckte in ett pass innan skidorna på lördagen. Var ute i dryga timmen och körde en ny stig vi hittat för någon vecka sedan. Försökte komma runt ett vattenhål, vilket Micke fixade. Han planerade tidigare än vad jag gjorde.

Kommer bli en bra stig när vi fått köra lite mer. Just nu är det bara två spår från en fyrhjuling, så inte helt lätt att välja rätt spår över de hinder som finns.

Tror det börjar bli dags att skifta till dubbdäck på cykeln också. Det ska bli snö och kallare nu en tid. Håller jag mig i skogen kommer det inte slita så mycket på dubben heller. Sen blir cykeln tyngre att köra med när de däcken sitter på. Det ger mer träning och det behöver jag just nu.