Mörk novemberrapport

Mörk novemberrapport

27 november, 2018 Av Av helenasahlqvist

Ibland blir det bara halva inlägg, sen kommer jag på något annat att göra, så faller skrivandet i glömska. Det här inlägget påbörjades i lördags, innan solen gick upp. Vill ändå slutföra det och publicera…

Det känns som att ljuset försvunnit för all framtid. Det blir knappt ljust mitt på dagen nu. Det har varit blött, kladdigt och molnen har legat tätt inpå jorden. Inte gett solen möjlighet att bryta igenom och före oss med välbehövligt ljus. Vi skymtade den i söndags på cykelturen. Den strålade faktiskt från klarblå himmel och jag passade på att ta en bild. Sen vet jag faktiskt inte när den försvann. En halvtimme senare såg vi inte skymten av den.

Nu har kylan kommit och verkar koppla grepp om oss. Träden fylls av rimfrost och det har faktiskt blivit lite ljusare ute tack vare det. Det skulle vara riktigt stämningsfullt om det även kunde komma lite snö och kylan håller i sig över första advent.

Just nu håller jag träningen lite låg. Inte för att jag vill kanske, men det har varit en del annat att stå i. Lina och jag hoppade in som ledare på barnträningen i måndags. En erfarenhet som kan stanna vid just EN erfarenhet. 😉 Att leda träning för barn är inte min starka sida. Det gick dock bra och jag tror alla barn var nöjda med träningen/leken.

Styrelsemöte i cykelklubben tog hela torsdagkvällen, men det är roliga saker, så tiden flyger iväg känns det som. Utöver det är det ju jobb som ska skötas och hem som ska underhållas. Livet med andra ord. Har dock kollat priser på resor varje dag och är extremt sugen på att beställa. Speciellt när vår familj skulle kunna åka till Gran Canaria för under 10 000. Hade vi kunnat vara mer spontana hade jag bokat direkt. Skulle till och med kunna åka tillbaka till Tres Vidas, Bahia Feliz, där de just nu har erbjudande att All Inclusive kostar 10kr per person och dag.

Förra helgen blev det i alla fall långcykling. Åkte med lördagsgruppen från Nobel mot Granbergsdal. Fick se några nya härliga stigar och fick veta att det finns fler att utforska…

… Fick stressa hem och missade tyvärr en lång stig de andra skulle köra. Hade dock ca en timma på oss att komma hem, så för oss var det bara att ligga på högsta möjliga ansträngning och komma hem. Väl hemma var vi så trötta, men Lina kom iväg på sin Innebandysamling precis när hon skulle, så vi lyckades i alla fall.

På söndagen glimtade solen fram en snabbis. Micke och jag försökte hinna cykla en stund i solljus, men den försvann när vi var i skogen någonstans. Vi letade nya stigar i området runt Fiskebo. Lagom långt från oss, och vi skrapade ändå ihop ett par timmars cykling och två nya stigar. En riktigt fin, men inte så lång. En riktigt rolig och riktigt lång. Det var egentligen bar en fyrhjuling som sökt sig genom skogen och vi följde spåren. Kommer bli hur bra som hest när vi fått cykla igenom slingan ett par gånger och stigen framträder allt mer.

 

Det var rapporten från senaste tiden, så olik den som kommer komma efter helgen som varit. För den blev magisk!