En lördag i Grums

En lördag i Grums

11 november, 2018 Av Av helenasahlqvist


Vi åkte redan vid halv åtta igår morse, lämnade Emil hemma och styrde mot stan. Hämtade upp Linas kompis Ida och var vid samlingen klockan åtta. Därifrån gick karavanen mot Grums. Det ljusnade sakta och regnet upphörde i trakterna kring Karlstad. Däremot blev det inte helt ljust på hela dagen och regnet hängde i luften. 

Tjejerna började sitt matchspel halv elva och förlorade första matchen. För att ha chans att gå vidare var de tvungna att vinna nästkommande match. Det gjorde de tyvärr inte. Inför deras sista match, en placeringsmatch, var det lite längre väntan. Micke och jag passade på att gå en lite längre promenad och fick se lite mer av Grums. Enda gången jag varit där förut, är för att titta på husvagnar. Affären har sedan en tid gått i konkurs och nu finns det inte mycket intressant kvar att göra där. 

Det var i alla fall skönt att komma ut från hallen en stund och röra på benen. Förkylningen hade lättat och jag kände mig pigg i kroppen. Gick tillbaka för att heja fram tjejerna i sista matchen, som de tyvärr förlorade. Lite tråkigt att de inte fick med sig någon vinst alls, men det är så det är ibland. Resultatet gjorde att vi fick en hel dag ledigt på söndagen istället. 

Det var ändå tre glada tjejer vi fick med oss hem i bilen. Det går bättre för dem i seriespelet än det gjorde på cupen, så de får behålla den känslan i stället. 

När vi var på väg hem, messade Mia och undrade om vi ville med till Råbäck för cykling idag. Eftersom vi fått ledigt från cupspel och förkylningen verkade vara borta, så svarade jag givetvis ja. Att cykla är ju alltid kul och de har hittat lite nya stigar att cykla på där som jag gärna vill testa. Så det är cykling och kaffe som gäller. De som vill skulle stanna i Råbäck och basta efter turen. Sista vi var där var det öppet i anläggningen som har omklädningsrum, dusch och bastu. Eftersom jag inte gillar att basta, får det räcka med cykling och kaffe. 

Så snart det ljusnar ute ska jag tvätta cykeln. Ställde bara in den i garaget i onsdags när vi varit ute i leran. Den är inte speciellt fin just nu, så en tvätt måste det bli. Så hoppas jag att det är lite bättre väder än sist vi åkte i Råbäck. Då var det regn nästan hela turen. 

Ha en fin söndag!