Det värker i kroppen

Det värker i kroppen

9 november, 2018 Av Av helenasahlqvist


Det molar och värker. Jag är stel och kan knappt gå. Det är ändå en rätt skön känsla, den där känslan man vill åt. Kvittot på att man gjort något som kroppen inte är helt van vid. Jag har träningsvärk. Från midjan och ner är jag seg och stel och muskler med muskelfästen gör ont när jag rör mig.

I onsdags beslutade jag mig för att jag skulle springa efter jobbet. Drog på mig kläder för ändamålet och reflexväst över. Gav mig av när det fortfarande var rätt ljust för årstiden och sprang mot mörkret. Funderade ut en slinga genom byn, skogsstig mot Kråklund och åter till civilisationen. Tänkte att om jag var pigg när jag kom ut på asfaltsvägen skulle jag vika av åt vänster för att få slingan lite längre.

Benen var pigga från start. En rätt härlig känsla som troligtvis berodde på två dagars vila. Jag höll ändå ner tempot lite eftersom jag ville orka så länge jag bara kunde. Kom in på stigen som går vid viltstängslet utmed E18. Tände min lampa, en liten cykelvariant som knappt ger sken alls. Fick släcka den för att det blev för dåligt ljus som flackade fram och tillbaka när jag sprang.

Vek in i skogen och sprang på stigarna mot Kråklund. Fick springa med korta steg, så jag inte skulle vricka fötterna på stenar och rötter. Gick rätt bra ändå och man ser mer än man tror i mörkret. Det var dock rätt skönt att komma ut på grusvägen vid Kråklund och lite jämnare underlag. Kände mig pigg och sprang den lilla extrarundan jag tänkt. Visst kändes det jobbigt i uppförsbackarna, men de har ju ett slut och det ärt bara att kriga på.

Kom hem, nästan precis en timma efter jag startat och hade avverkat hela 8 km. Dessutom med rätt pigg kropp, så det kändes skönt. En Utravasa om 6 år är nog ändå inom räckhåll. Ska tänka ut en liten extra slinga, så det blir en 10 kmrunda. Sätta mål att klara den samma under en timma i första hand, sen trimma tiden efter det.

Igår tog jag med mig badkläder till jobbet. Tänkte att jag kunde ta långlunch för att åka och simma. Har inte simmat sedan i januari, så det var verkligen på tiden. Har ett tio-kort som går ut i början av januari 2019, så det behöver jag använda.

Trodde det skulle vara rätt öde i badhuset, men bassängen var full med motionssimmare. I den andra bassängen var det simundervisning för skolungdomar och i djungelbadet några enstaka föräldrar med mindre barn. Jag tänkte att jag skulle simma i trettio minuter och se sen hur långt det blir. Jag tryckte på träningsklockan vid varje vändning då jag simmat 50 m. Tappar jämt bort mig när jag räknar längder i badhuset, så då funkade klockan perfekt, då jag bara trycker till och den anger det som ett varv. Måste dock tryckt för dåligt vid en vändning, för ett varv blev dubbelt så långt som övriga. Slutade med 19 varv, som blev 950 m totalt.

Där hade ju dagens träning varit gjord, om det inte var för att jag kommit överens med Micke om cykling efter jobbet. Åkte alltså hem, plockade fram lampor och bytte om till cykelkläder. När vi kom ut duggade det nästan för att luftfuktigheten var så hög. Det var ändå rätt varmt och det var totalt vindstilla. Inte ofta det är vindstilla på hösten. Har fått för mig att det jämt är blåsigt då.

Hade tänkt ut en kort runda på grusväg. Åkte mot Stonehill och över mot Bodalen. Korsade E18 och tog Klarakällavägen mot Mörkviken. Den biten var riktigt lerig och smetig. Inte så lustfylld att cykla i mörkret direkt. Sista biten på asfalt gick lättare, men det var bra blött på vägen och i luften. Fick inte ens ihop en timmas cykling och enbart 18 km. Det räckte dock för min kropp den dagen.

Så nu har jag träningsvärk från midjan och ner. Väntar på att det ska sprida sig upp till bål och armar efter simningen igår. Det borde komma. Nu väntar tre vilodagar, tror jag i alla fall. Lina har cup i Innebandy i helgen med matcher i Grums imorgon och eventuellt slutspel/finalspel i Karlstad på söndag. Så allt fokus på henne och laget i helgen. Kan bli ett sent pass på söndag när vi kommer hem, men det får nog bli inne i så fall.

Trevlig fredag!