Ny erfarenhet

Ny erfarenhet

23 augusti, 2018 Av Av helenasahlqvist

Nu har det blivit lite mycket cykling en period. Var ju i Hjulsjö i lördags, cyklade långt med Mandelgruppen förra onsdagen och innan det ett långt Vasalopp.
I söndags ville jag cykla lite stig i Karlskogas närområde, frågade om någon ville hänga med, men blev istället erbjuden att hänga med andra. Eftersom det är kul att cykla med andra, så valde jag att hänga på Jessica och Mikael på lite äventyr öster om stan. Det är inget område jag cyklat mycket i. Mesta bara passerat på väg till Mullhyttan, eller om jag varit ute på någon längre strapats.

Vi blev visade en lång stig som jag inte hade en aning om att den fanns. Ett gammalt endurospår med omväxlande underlag och svårighetsgrad. Fick bära och leda cykeln vissa bitar, andra var så himla fina att cykla. Stigen har verkligen potential och kör man där fler gånger, går det säkert bättre att ta sig fram. Jag hade dessutom ont i högra höften och dåligt med kraft i högerlåret, så jag kämpade vissa bitar. Sen är jag lite envis också, borde kanske inte cyklat den där sista svängen, på stökig stig, men det är ju så kul.

I måndags blev det mer cykling. Hade nämligen fått frågan förra veckan om jag och Jessica kunde hålla i den gröna gruppen på onsdagarna ibland. Självklart tackade jag ja till det. Kan ju vara roligt med en ny utmaning. Har aldrig lett en grupp förut, så det var på tiden att testa någonting nytt. Frågan var bara vart vi skulle cykla. Jag ritade upp en rutt i huvudet, men behövde veta ungefär hur lång tid den skulle ta. Sen behövde jag veta att den var framkomlig också. I den gröna gruppen cyklar de som kanske inte är så sugna på svåra och tekniska partier, eller som av annan anledning vill ta det lite lugnare.


Fick till en lagom runda, men fick tänka bort en lång bit som skulle ta för lång tid. Den får vänta till ett annat tillfälle.

Var nöjd i tisdags när jag vaknade och höften kändes helt ok. Kraften i låret hade återkommit vilket var skönt. Sen kände jag när jag satt på jobbet att höger knä började svullna och göra ont. Det ökade under dagen och på kvällen fick jag nästan halta. Snabb koll på internet och det kan bero på överbelastning. Har ju haft en öm och dåligt fungerande höft i närmre fyra veckor, så det kanske inte är så konstigt. Hoppades på bättring till onsdagen, eftersom jag hade rutten för träningen.

På onsdag morgon kunde jag knappt röra benet. Vid 90 graders vinkel på knäet var det stopp. Smärtan avtog inte under dagen och på lunchen åkte jag till apoteket för att köpa Sporttejp. Tejpade enligt anvisning jag hittade på nätet och det blev lite bättre. Frågan var om jag kunde cykla. När man trampar runt så har knäet en vinkel på mindre än 90 grader. Åkte hem och testade genast cykeln. Det kändes ok, men gjorde riktigt ont i varje tramptag. Jag tänkte ändå att jag testar. I värsta fall fick jag väl slänga in handduken när jag var på plats vid träningsstarten. Tejpade om knäet på nytt och drog iväg. Det gick faktiskt rätt bra. Ju varmare jag blev och ju mer jag tänjde knäet, så funkade det bättre och smärtan avtog lite. Helt smärtfri blev jag dock inte.

Mötte upp gruppen vid Mandel. Jag och Jessica tog täten och fick 8 cyklister på släp. Vi fick ett par härliga timmar i skogen och jag tror de var nöjda. Vissa hade det lite svårt på stigarna, men övning ger färdighet. Jessica coachade och jag visade vägen. Ett bra team helt enkelt. Det roliga var att det var nya stigar och områden för de flesta. Några hade cyklat delar av rundan tidigare. Är ju alltid kul med lite nytt.

Nu ska jag vila mitt knä och inte träna på någon vecka. Hoppas det går över snart.

Ha en fin torsdag!