Snart dags för årets Cykelvasa

Snart dags för årets Cykelvasa

9 augusti, 2018 Av Av helenasahlqvist

Har jobbat tre dagar och har semester igen. Tog två dagar semester den här veckan för att kunna åka mot Sälen i god tid. Är alltid skönt att komma fram i tid och hinna hämta ut nummerlappar innan det blir massor av folk i kö.

Jag har gjort all träning jag kunnat fram till nu. Kanske inte har tränat så smart och målinriktat, men jag har ändå rört på mig en hel det. Tror jag är uppe mot närmre 90 mil på MTB under 2018. Det är väldigt mycket, för att vara jag. Jag har haft otroligt roliga mil på MTB. Har under året lärt känna massor av härliga MTBcyklister. Har åkt mer än någonsin tidigare tillsammans med Micke. Märks att barnen börjar bli stora och de klarar sig alltmer själva.

Borde kanske kört fler intervallpass, fler pass med riktigt hög fart, men det går inte att ändra på nu, så jag släpper det. Jag har egentligen inget mål med lördagens lopp. Förbättra tiden, jag visst, men annars ska jag bara försöka ha kul. Njuta av omgivningen man cyklar i, för det är himla fint om man lyfter blicken. Jag har ingen riktig strategi för upplägg och disposition av loppet. Det kanske kommer, när jag väl står på start. Ska öppna lugnt och se hur kroppen känns, sen får strategin komma allt eftersom.

Första ska vi heja fram Micke som kör redan imorgon. Det ser ut som att han får regn, vilket ju inte är det roligaste att cykla i. Dock binder det dammet som annars hade varit jobbigt det med. Nej, dags att ta sig an årets höjdpunkt, Vasaloppet Sommarveckan.