Cykliga dagar hemma

Cykliga dagar hemma

26 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Nu har vi varit hemma i fem hela dagar. Vi har inte gjort så himla mycket, men hunnit med att cykla tre längre turer. Jag började med att cykla lite stig bakom huset redan i fredags. Ville ut och röra mig lite efter så många dagar i bilen. Nog för att vi cyklade i Vetlanda, men ändå. Snurrade runt lite i skogen och bara njöt av att vara hemma.

I lördags gav vi oss ut relativt tidigt, innan det blev alltför varmt. Åkte mot Högåsen och så vidare mot Stonehill. Körde grusvägar mot Fiskebo och tillbaka mot Bodalen. Vi avslutade med lite stig och landade på en runda på runt 3,5 mil.

I söndags hade jag planerat ett långpass. Hade sett ut en slinga på nätet och tänkt att den skulle bli mellan 5-6 mil. Micke valde att hänga med och vi åkte tidigt då med. Det var kallare i söndags och mulet. Jag hade långärmat första biten, men sen kunde jag ta av mig överdragsjackan. Det blev en lång tur, med många fotostopp och massor av kul cykling. Jag hade riktigt starka ben och orkade rätt bra.

Vi började med att åka asfalt mot Mörkviken och tog sedan Klarakällavägen mot Bodalen. Där kurorten en gång varit, stannade vi till och såg om vi kunde se resterna av den. Fanns enbart grundstenen till någon av byggnaderna kvar, samt en skylt som Skogsvårdsstyrelsen satt upp.


Jag drog av mig överdragsjackan och vi cyklade vidare. Körde gamla huvudvägen mot Ristjärn. Den är numer bara en smal gräsbevuxet grusväg. Den segar sig uppför höjden och är bitvis riktigt brant. Det som väntar när man nått toppen är belöning för det hårda slitet uppför. En svängig utförslöpa på grusväg som vissa bitar dock är rätt lös. Vågar man släppa på med fart kan man få en riktigt härlig upplevelse av fart och sväng.


Vi korsade E18 och tog grusvägen mot Björneborg. En bit på vägen dit, kommer man fram till sjön Vismen som man följer en lång bit. Där finns bland andra en lång fin badstrand. Vi hittade ett par stränder till efter vägen. Kom fram till Björneborg och letade oss vidare mot Degerfors och sjön Gryten. Delar av den vägen har vi cyklat många gånger förut. Sen tog vi den vanliga vägen hem och landade på prick 50 km. Det var inget vidare högt tempo, men lite lagom för att ha kraft i benen hela vägen hem.


I måndags, efter en förmiddag i Karlstad, åkte vi till Labbsand för lite fika och bad för barnens del. När vi fikat klart hos svärföräldrarna och barnen gick för att bada, tog jag cykeln och begav mig hemåt. Det var rätt varmt och jag fick kämpa fån första tramptaget kändes det som. Hade en rutt planerad, som jag inte avvek från. Tog vägen mot Valåsens herrgård och valde där att köra Angsjöleden en bit. Har aldrig cyklat någon del av den leden förut, men där jag cyklade var det fint och roligt att köra. Visste även att det var ett segment på Strava och ville se hur snabb jag var där. Körde dock förhållandevis lungt, men det berodde på att jag skulle orka hela vägen hem.

Valde att köra in Örgivsvägen. En lång grusväg som slingar fram mellan fiskesjöar. Första biten var nygrusad och det torra vädret gjorde att det inte fanns någon stabilitet i underlaget. Avskyr när det är så. Det ger ju dock lite bra träning för både muskler och balans. Kom fram till Ölsdalen och sen väntade hård grusväg. Jag hade dock inga krafter att trampa uppför backarna, så det gick inte särskilt snabbt. Det fick ta den tid det tog helt enkelt.


Väl hemma var jag helt slut och orkade inte göra mer den dagen. Kände att det var läge för några vilodagar. Ändå nöjd över att jag klämt in några långpass. Har ju ett lopp om två veckor, så ville hinna få till i alla fall ett bra pass.