Etapp 6 Fyn – Hörby

Etapp 6 Fyn – Hörby

18 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Igår packade vi ihop lite lugnt. Barnen passade på att bada i poolen innan vi checkade ut och lämnade Fyn. Det var mestadels disigt väder med moln och i Køge kom regnet. Vi stannade en bit från Köpenhamn för att äta lunch och lämnade Danmark vid tvåtiden. Ju längre in i landet vi kom, ju mer steg temperaturen. När vi var framme i Hörby visade termometern runt 28 grader.

Det är riktigt varmt och torrt här. Denna torkan och alla bränder i Sverige oroar en del. När ska regnet komma på bred front?

Vi ställde husvagnen på plats och gick till sjön för att bada. Badet här var inte det bästa, men det dög för ett dopp. Vi stannar dock ingen extra natt. Botten var inte så fin och det var extremt långgrunt. Vattnet var riktigt skitigt också. Såg nästan ut som det växte partiklar i det. Är nog inte så bra för insjöar med denna värme heller.

Idag vaknade vi till regn. Det ska regna här mest hela dagen. Det är nog riktigt välkommet. Ska dra vidare österut idag, får se vart vi hamnar.