Etapp 4 Hou – Bunken strand

Etapp 4 Hou – Bunken strand

16 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Igår åkte vi nog kortaste sträckan på den här resan. Enbart runt 8 mil hade vi till Bunken Strand Camping. Trots det han vi med ett kort fikastopp på vägen. Behövde ändå ett toa besök, så vi passade på att fika. Vi blev varmt välkomnande på campingen. Fick en karta med lediga platser, så kunde vi gå runt och kika. Alla tomter har en rejäl häck eller buskage runt sig och de flesta har träd också. Riktigt lummigt och avgränsat. Passar oss lantbor perfekt.


Ställde upp husvagnen och åt lunch. Gick till stranden och tittade. Den var hur fin som helst, men dessvärre var det ett brett bälte med sjögräs i vattnet. Barnen ville inte bada i det. Såg dessutom några maneter vilket avskräckte än mer. Som tur var så var det rätt kallt, så ingen var speciellt badsugen ändå. Bestämde oss för att bara stanna en natt, så vi slappade en stund och gav oss av till norra änden av Danmark. Vi var junhär för att se där haven möts.


Parkerade vid Grenen, norr om Skagen och bestämde att vi går till udden. Det går att åka dit med traktor och vagn, men de flesta gick. Eftersom det inte var så varmt, skulle det gå bra. Vi fick en fin promenad och vattnet var helt klart och nästan turkost. Det i kontrast till den nästintill vita sanden var hur fint som helst. Tog några bilder vid udden där haven möts och gick tillbaka längs stranden.


Handlade i Skagen på hemvägen och tog även turen förbi Rågbjerg Mile. En stor sandhög inne på land. Eftersom vi hade mat i bilen gick vi inte upp, annars hade det nog varit kul att göra det. Väl i bilen igen åkte vi fram till västra kusten och ner på stranden. Det är alltid lika fränt att köra bil på stranden. Det gick lite högre vågor vid den stranden och det hade nog varit kul att bada där.


Grillade kyckling på kvällen. Här får man använda gasgrill, men inte kolgrill. Är eldningsförbud även i Danmark. Tog en cykeltur på kvällen till ett område fullt med bunkrar som troligtvis militären använder. Mittback skogen kom vi till ett område med asfalterad väg och mängder av bunkrar.


Idag vänder vi näsan mot Sverige igen. Skulle dock vilja ta med lite kyla och frisk luft. Har hört att det är extremvärme hemma. Ser även på väderappen att det kommer hålla i sig ett tag. Ska leta efter någon bra camping med insjö och brygga på hemvägen. Tror det ska finnas flera bra i södra Småland. Lite cykelstigar gör ju inte heller något om vi hittar.