Etapp 3 Kongshøj – Hou

Etapp 3 Kongshøj – Hou

13 juli, 2018 Av Av helenasahlqvist

Gårdagen blev återigen en dag på motorvägarna. Stannade vid Biltema i Randers för lunch och inköp av hörlurar till Lina. Hennes hade gått sönder. Vi fick en bra plats i skuggan utmed huset och jag kokade soppa till lunch. Insåg att jag ju inte kan äta soppan som hade spagetti i. Eller kanske kunde gjort det ändå, för magen var inte glad igår. Tycker ändå den har betett sig helt ok en längre tid, men igår sa den upp sig med besked. Så är det med IBS, speciellt om man inte sköter kosten en eller ett par dagar. Bara att börja om.


Vi hade tagit sikte på en camping norr om Hals på Nordjyska östkusten. Det ska tydligen vara minst lika fint på östkusten som på västkusten. Campingen vi tittat på hade fri tillgång till pool och dusch. Det är alltid bra när duschen ingår, så slipper man krångla med pengar.

Solen gassade hela vägen, med avbrott för ett par regnstänk. Såg ut som det var åskväder som dragit ihop lite här och var. Blir nog lätt så när det varit varmt ett tag. Kom till campingen och checkade in. Det enda som inte var riktigt bra var att vi var tvungna att bestämma hur länge vi planerade att vara här. Betalning gjordes i förskott och vill man åka tidigare får man inte tillbaka något. Vi gillar att vara mer fria, men betalade för tre nätter. Oavsett hur vi trivs, står vi säkert ut tre nätter.


Fick en fin tomt alldeles vid gränsen mot havet. Som synd är så ser vi bara en stor vassrugg från vår plats. Det är nämligen som en stor damm mellan oss och stranden. Får gå en liten stig för att komma ut till vattnet. Inte så långt direkt, men ändock. Vi gick till poolen när vi slagit läger och barnen badade en stund. Minst 26 grader skulle den vara uppvärmd till och det kändes helt ok när jag stoppade ner foten. Efter en stund gick vi till stranden istället.

Till barnens förvåning gick även jag i vattnet. Måste ju bada i havet när jag är här, tyckte jag. Blev riktigt förvånad när jag gick i och vattnet var varsammare än poolens vatten. Det var varmare än i sjön jag badade i häromdagen. Riktigt skönt och helt klart vatten. Stranden var hur fin som helst. Igår var det inte heller några maneter i vattnet. Det kan ju tyvärr ändras till idag.

Vi badade en stund och tog sen en dusch och fixade mat. Sen blev det en cykeltur, två kilometer, in till Hou. Hou är ett litet samhälle vid kusten med en hamn och ett centrum med en affär och pizzeria. Såg litet och gemytligt ut.


Idag ska vi vara på campingen och bada. Tar med oss filtar och grejer till stranden och ligger där. Kanske bygger ett sandslott eller två och hoppas på att maneterna håller sig borta. Jag gillar inte maneter, inte ens de genomskinliga vita.