Stockholmsdag

6 maj, 2018 Av Av helenasahlqvist

Eftersom sex planerade timmar i huvudstaden reducerades till fem timmar, kände jag mig aningen stressad när vi klev av tåget. Vi letade upp pendeln till Solna och kom fram till Mall of Scandinavia lagom till straxt efter tolv. Det var bara att leta upp restaurangen som Lina ville äta på och ställa oss i kö.


Fick säkert köa i mer än trettio minuter på att få beställa maten, men vad hade vi för val? Vi åt på Vapiano och Lina hade sett fram mot deras pasta som hon fått veta skulle vara hur god som helst. Jag valde Pizza och den var riktigt god den med.


Vid ett hade vi fått i oss maten och hade två timmar på oss att shoppa. Lina behövde kläder inför sommaren, så det blev en del letande. Hon hittade några plagg på H&M, men inget utöver det vanliga. Insåg när hon var klar där och klockan var runt halv tre att vi hade hunnit med hela köpcentret. Större var det inte. Hade fått för mig att det skulle vara stort, men fråga är hur mycket större än Marieberg det i själva verket är. Kan inte vara mycket i alla fall. Utbudet var inte heller något utöver och jag behöver inte åka dit igen. Blir det fler turer till Stockholm så får vi stanna inne i centrum. Där finns ju allt och dessutom trevligare att gå runt där.

Vi tog pendeln tillbaka och kom lagom till Stockholm city för att ta T-banan till Kungsträdgården. Där står Körsbärsträden i full blom och vi fick några riktigt fina bilder på träden. Riktigt, riktigt fint.


Efter det gick vi in på NK. Ville visa Lina ett riktigt köpcentrum av det gamla slaget. Något hon uppskattade och tyckte var riktigt fint. Sen ville Lina se Slottet. Passade ju bra eftersom det var Kungens födelsedag. Blev dock ingen tårta för vår del som synd var. Lina åt i alla fall en Belgisk Wåffla utanför Nobelmuseet innan vi gick runt lite i Gamla Stan.


Så trots att jag var lite stressad först, så hann vi massor ändå och hade gott om tid över innan tåget gick tillbaka hem. Det blev en hur mysig dag som helst.